Regija
DJEČJI VRTIĆ VUKOVAR 1

Upisano 40 djece više u odnosu na prethodne godine
Objavljeno 6. lipnja, 2019.
Iz vrtića, koji radi na šest lokacija, poručuju kako će osnovati još dvije odgojne skupine
VUKOVAR - Rezultati upisa u Dječji vrtić Vukovar 1, koji je ta ustanova provela tijekom svibnja, govore kako je upisano čak 40 djece više u odnosu na prethodne godine.Podatak je to koji je obradovao i zaposlenike vrtića, ali i svima dao razloga za dodatni optimizam jer je riječ o značajnom povećanju. Mirjana Kulić, ravnateljica vrtića, rekla nam je kako su protekle četiri godine imali između 520 i 530 polaznika, no sada će zbog povećanja osnovati još dvije skupine, ali i zapošljavati još djelatnika.

- Kako bismo zadovoljili sve potrebe roditelja, odlučili smo osnovati još dvije odgojne skupine, s tim da će jedna od njih biti u objektu na Mitnici i u njoj će, prema sadašnjim pokazateljima, biti čak 18 mališana u drugoj godini života. Grad je, kao osnivač vrtića, odobrio i nova zapošljavanja pa ćemo biti u prilici zaposliti još četiri odgojiteljice - pojasnila je Kulić.

Prema njezinim riječima, svojedobno je na listi čekanja bilo i po 30 mališana, no proširenjem objekta na Mitnici osigurali su dovoljno prostora za prihvat većeg broja djece. Posebno je istaknula kako upis u vrtić nije natječaj za posao sa striktno definiranim rokovima pa će, ako im se netko od roditelja naknadno javi, izići u susret njihovim potrebama i primiti dijete.

- Značajno povećanje imamo u Borovu naselju, što vjerojatno treba pripisati činjenici da je nemali broj mladih obitelji u tom dijelu Vukovara dobio stan pa je više i djece vrtićke dobi. Nije uvijek bilo tako, ali situacija se promijenila i to nas čini iznimno zadovoljnima i ponosnima - izjavila je ravnateljica.

Ovaj vrtić rad s djecom obavlja na šest lokacija, uključujući i Bogdanovce i Sotin. Kulić je pojasnila kako su u tim područnim objektima dugo imali organiziran samo 6-satni program, međutim zbog interesa roditelja došlo je do promjena pa su organizirali desetosatni program za polaznike.

Kada je riječ o cijeni, treba istaknuti kako je Vukovar jedan od hrvatskih gradova u kojem roditelji izdvajaju najmanje novca za vrtić.

- Svatko može usporediti cijene i s okolnim gradovima, ali i drugima u RH. Kod nas roditelji plaćaju 490 kuna, za drugo dijete 10 posto manje, a treće i svako sljedeće dijete u vrtić se upisuje besplatno - rekla je Kulić, dodajući kako su ne tako davno imali slučaj da je vrtić istodobno pohađalo petero djece iz iste obitelji, a roditelji su plaćali za dvoje dok je troje vrtić pohađalo besplatno.

Dragana Korpoš
Vrtićarci posjetili Gradsku tržnicu
Drugu godinu zaredom Grad Vukovar sudjeluje u projektu “Vrtići i škole na tržnicama”, koji je pokrenula Udruga hrvatskih tržnica. Polaznici vukovarskih vrtića jučer su posjetili Gradsku tržnicu Vukovar kako bi naučili što sve zdravo mogu pronaći i kupiti, a dočekali su ih dogradonačelnici Ivana Mujkić i Marijan Pavliček sa suradnicima te proizvođači domaćih proizvoda. U okviru projekta mališanima su uručene ilustrirane slikovnice “Šetnja tržnicom”, autorice Marije Martinko, u svrhu poticanja stvaranja navika konzumacije domaćih i svježih proizvoda kod najmlađih Vukovaraca.

Na vukovarskoj tržnici (bez poslovnih prostora) klupe ima 70 zakupnika, kod kojih se mogu pronaći gotovo sve domaće vrste voća i povrća.
Možda ste propustili...

PROJEKT “ČUVARICA BAŠTINE U SRCU BIZOVCA”

Za kuriju 2,5 milijun kuna

NATJECANJE U KVALITETI VOĆNIH RAKIJA

Zlatnu šljivovicu ispekao Darko Cerovski

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KORONA POBRKALA PLANOVE

Manje događaja i turista, više od 20 svadbi upitno

2

RASTE INTERES DJECE ZA OSNOVNU GLAZBENU ŠKOLU

U novoj školskoj godini 85 učenika, tri više nego lani

3

ŽUPANJSKO GRADSKO VIJEĆE

Gradnja bazena bila je u središtu aktualca