Osijek
U PODUZETNIČKOM INKUBATORU ANTUNOVAC

Održana prva inforadionica za žene u poduzetništvu i početnike
Objavljeno 6. lipnja, 2019.
U novom Poduzetničkom inkubatoru i akceleratoru Antunovac održana je prva besplatna inforadionica za poduzetnike "Mogućnost financiranja malih i srednjih poduzetnika", a u organizaciji Agencije za održivi razvoj općine Antunovac - RODA d.o.o., za gospodarski i ruralni razvoj i poticanje poduzetništva, koja se, kao već nekoliko poduzetnika, također preselila u PIA Antunovac zajedno s LAG-om Vuka - Dunav.

Nataša Tramišak, direktorica RODA-e, ističe da oni kao poduzetničko-potporna institucija upiru sve snage već godinama kako bi što više ljudi krenulo u poduzetništvo. "Poduzetnički je inkubator svečano otvoren 7. lipnja, a ovo je prva radionica u našem novom prostoru za poduzetnike početnike i žene u poduzetništvu za pripremu europskih projekata. Nastavljamo s edukacijama o tome kako započeti poslovanje i koje im se financijske mogućnosti nude", kazala je Tramišak.

Napomenula je da je već deset poduzetnika uselilo u PIA-u, dakle 40 posto prostora već je zakupljeno. “Svaki dan dolaze poduzetnici, nude nova radna mjesta, ima ih iz Zagreba, ali i iz Osijeka, Vukovara, Antunovca... Ima poduzetnika koji tek počinju poslovati, znači otvaraju nove tvrtke. Cijena po kvadratu ureda bez PDV-a je 20 kuna, uz režijske troškove sukladno potrošnji, a zainteresirani se još mogu javiti. Zakup je od dvije do pet godina. Smisao je da male tvrtke imaju jednake uvjete za poslovanje, a mi im tijekom cijele godine nudimo podršku i radit ćemo s njima da bi tvrtke s potencijalom rasta stasale i osigurale nova zapošljavanja u GZ-u Antunovac”, kaže Tramišak. D. Pejić
POSLOVNE IDEJE
Okupljene poduzetnice pripremljene su za formiranje svojih poslovnih ideja u realne okvire. Smisao je da kroz savjetovanje jasno sagledaju poslovne prilike. Cilj je radionice usmjeravanje i vođenje poslovnih aktivnosti, ali i pomaganje poduzetnicima u privlačenju potencijalnih poslovnih partnera bržom i jednostavnijom komunikacijom s okruženjem, financijskim i državnim institucijama. Posebna je zanimljivost radionice bila edukacija o aditivnim tehnologijama i predstavljanje korištenja 3D printera. Tramišak kaže da će projekt PIA nastojati povećati usluge poduzetničke infrastrukture i poduzetničkih potpornih institucija kako bi poduzetnicima pomogli i u pripremi i razvoju projekata te prijavama na natječaj Europske unije, Ministarstava gospodarstva, kao i na natječaje ostalih ministarstava i tijela.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike