Dome slatki dome
DRVO U SIROVOJ, GRUBOJ STRUKTURI

Potražite u prirodi zanimljive forme drva i iskoristite ih za stvaranje ugođaja
Objavljeno 6. lipnja, 2019.

Uvođenje ugođaja koji unosi sirovo drvo u prostor određeni je povratak prirodi, koja je uvijek bila inspiracija i zauzimala svoje mjesto u interijerima - iako je dio eksterijera. Organske forme drva, koje svakodnevno susrećemo u prirodi, postaju poželjan dio interijera jer se svojom prisutnošću snažno suprotstavljaju modernim linijama namještaja.

Dekoracija
Elementi u strukturi sirovog drva mogu se primijeniti i kao dekoracije na zidu. Umjesto umjetničke slike ili skulpture, smjestite na zid kompoziciju od komada drva, koja će djelovati neobično i atraktivno u prostoru. Ona će biti odlična kulisa za blagovaonički stol ili klub-garnituru u dnevnom boravku.

Osim za pojedinačnu dekoraciju zida, drvene elemente možete iskoristiti za kompletno oblaganje zida u dnevnom boravku, blagovaonici ili nekoj drugoj prostoriji. Odaberite jedan zid radi naglašavanja i otkrijte koliko snažan efekt u prostoru može donijeti primjena ovakve, pomalo sirove obloge. Možete ju koristiti kao kontrast svim stilovima uređenja ili ju uklopiti u rustikalni stil, ako ste baš taj odabrali za svoj dom.

Sirovi elementi drva primijenjeni u namještaju zadržavaju takav izgled, iako su najčešće zaštićeni i obrađeni. Kao takvi mogu se upotrebljavati za izradu stolova. Vrlo popularni blagovaonički i klub-stolići od transparentnog stakla mogu dobiti drvene noge u ovakvoj obradi i tada je konačan proizvod vrlo efektan i pamtljiv. Finoća transparentnog stakla i gruba forma drvene noge, koja jasno dolazi do izražaja kroz transparentnu ploču, pretvaraju stol u zanimljivo dizajnersko djelo, rado viđeno u svakom domu!

Moderne stolice
Ako poželite blagovaonički stol s pločom od sirova drva te vam se učini nepraktičan za održavanje, problem riješite postavljanjem staklene prozirne ploče preko drvene. Na taj način zadržavate željeni efekt te vidljivu strukturu i teksturu drva, a problem jednostavnog održavanja je riješen. Uz ovakav stol, možete postaviti moderne stolice, koje će biti savršen kontrast cijeloj priči.
Jasminka Knežević
Panjevi kao stolice
Ako želite biti originalni i maštoviti, uz efekt sirova drva u prostoru upotrijebite panjeve koje ćete iskoristiti kao stolice uz blagovaonički stol ili tabure uz klub-garnituru u dnevnom boravku. Radi udobnosti sjedenja, možete upotrijebiti jastučiće. Nekoliko panjeva u prostoru, naglasit će prirodne ugođaje i stvoriti kontrast uz jednostavne geometrijske linije namještaja.
Možda ste propustili...

GRIJALICA S EFEKTOM KAMINA

Grije i lijepo izgleda

TITI DESIGN

Gospođa Gusjenica