Dome slatki dome
FÖRNYAD

Razigrana kolekcija koja slavi moderan tinejdžerski život
Objavljeno 6. lipnja, 2019.
Od 1. lipnja u robnoj kući Ikea Zagreb dostupna je ograničena kolekcija FÖRNYAD koja slavi moderan tinejdžerski život. Rezultat je suradnje tvrtke Ikea sa Sarah Andelman, kreativnom direktoricom nekad poznatog pariškog dućana Colette, te njujorškim dizajnerom Craigom Redmanom, tvorcem jedinstvenog alter ega pod imenom Darcel Disappoint.

Zabava i moda sastavni su dio svakog proizvoda ove kolekcije, koja istovremeno kombinira najbolje iz oba svijeta ovog kreativnog dvojca: plavu boju, kao zaštitni znak dućana Colette, te jajoliki, jednooki lik Darcel Disappoint s monoklom. Tako stolica ili tepih Förnyad poprimaju oblik ovog razigranog lika, a Ikea klasici, kao što su sofa Klippan i torba Frakta, obogaćeni su novim uzorcima - plavim Colette točkicama i Darcelovom ikonom.

"Život uključuje i uspjehe i padove, a uzorak koji sam razvio za torbu Fornyad odražava upravo to. Ikea torba postala je kultni proizvod i bilo mi je zabavno poigrati se njome te tako dodati i vlastitu perspektivu. Kod kuće imam puno takvih plavih torbi i koristim ih za neke ne tako glamurozne radnje kao što je pranje rublja, no s pomoću ovog novog uzorka torbu je moguće podjednako koristiti navečer ili ako želite izgledati cool dok se šećete gradom i nosite svježe namirnice", opisao je redizajniranu torbu Darcel, kodizajner kolekcije.

Kolekcija također uključuje luckasti, ali funkcionalan tepih koji odgovara različitim domovima i prostorijama u njemu, ali i zabavne dodatke, poput ruksaka, pribora za radni stol, kutija za odlaganje, vješalica te torbu za tablet. Förnyad plišana igračka, ukrasne samoljepljive trake i tkanine te pernice mogle bi osvojiti i buduće tinejdžere, ali i one koji se tako (još uvijek) osjećaju. J.Kn.
Kolekcija također uključuje luckasti, ali funkcionalan tepih koji odgovara različitim domovima
Možda ste propustili...

NOVA GRADSKA ZELENA POVRŠINA

Plutajući vrtovi

TITI DESIGN

Gospođa Gusjenica