Osijek
OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA NOSITELJ PROJEKTA “ZAŽELI”

Siguran posao na 2 godine za 46 teško zapošljivih žena s područja županije
Objavljeno 4. lipnja, 2019.

Osječko-baranjska županija nositelj je projekta "ZAŽELI pomoć u kući - Osnaživanje i aktiviranje žena na tržištu rada", čija je uvodna konferencija održana jučer u velikoj vijećnici OBŽ-a.

Riječ je o projektu koji obuhvaća zapošljavanje 46 teže zapošljivih žena koje skrbe o 184 krajnja korisnika, mahom starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju. Njegova ukupna vrijednost je 8,6 milijuna kuna u potpunosti financiranih iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., a traje sveukupno 30 mjeseci (14.12. 2018.- 14.6. 2021.).

Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić istaknuo je kako je Županija povukla najviše europskog novca iz programa Zaželi u cijeloj Hrvatskoj.

- Mi smo, osim toga, i jedini nositelji projekta koji je odlično osmišljen za pomoć dugoročno nezaposlenima, odnosno ženama koje najteže pronalaze posao na tržištu rada. To uključuje dvije godine normalnog funkcioniranja, pomaganja najpotrebitijima, stalnih primanja te aktivnosti na korist čitave županije. Osim posla, sve zaposlenice dobivaju i bicikle koji će im omogućiti lakše izvršavanje obveza, a ostaju im u trajnom vlasništvu - dodao je župan Anušić.

Priliku za novi početak nakon desetljeća rada u struci dobila je i Suzana Pongrac iz Antunovca.

- Nakon otkaza s posla gdje sam radila kao računovodstveni referent i dvije godine nezaposlenosti, dobila sam poziv iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te dobila priliku za novi posao. Inače, manjkaju mi još dvije godine za mirovinu, koje ću sada uspjeti ostvariti radom u ovom projektu, što mi je i bio glavni motiv za prijavu - zaključila je Pongrac. Tomislav Rob, gradonačelnik Belog Manastira, grada partnera na projektu, podsjetio je kako je na području njegovog grada bilo najviše dugotrajno nezaposlenih žena iz cijele županije te da na ovaj način također rješavaju problem skrbi za više od 20 posto stanovništva starijeg od 60 godina.

- Ovo je zapravo obostrana korist i zaposlenicama u obliku sigurnog posla na dvije godine te raznih mogućnosti edukacije, kao i korisnicima njihovih usluga, pa se i broj od 960 nezaposlenih na burzi smanjio ispod 900. Mi smo i u okviru Grada zajedno s ovim projektom povukli 9,7 milijuna kuna s kojima smo došli do brojke od gotovo 50 zaposlenih žena - istaknuo je Rob. E. Nenadić
Možda ste propustili...

REKONSTRUKCIJA I DOGRADNJA KOMUNALNE INFRASTRUKTURE U TVRĐI

Počinju radovi na dravskoj strani

Najčitanije iz rubrike