Osijek
NAKON TRI GODINE U OSIJEKU VIŠE NE POSLUJE DOG WASH

Potpuno demontirane samoposlužne praonice pasa na Sjenjaku i Jugu II
Objavljeno 5. lipnja, 2019.

Dvije samoposlužne praonice za pse, one na Sjenjaku i Jugu II, koje su se nalazile uz igralište za pse "Lajka" i "Garo", jedine toga tipa u Osijeku, jučer su i službeno "otišle u mirovinu" nakon što su otvorene u studenome 2015. godine.

Kako nam potvrđuje Bernarda Fuis iz tvrtke Skyline, samostojeći su objekti uklonjeni i prostor je vraćen u prvobitno stanje. “Istina je! Dog Wash je demontiran i neće ga više biti u Osijeku, ovih dana objavit ću informaciju i na službenoj facebook-stranici koju ću također ugasiti. Mi smo imali ugovor s Gradom, međutim, zbog praktičnih razloga, odnosno troškova najma i komunalnih usluga, ali i uz dogovor s gradskom administracijom, odlučili smo sve demontirati i vratiti u prvobitno stanje. Sve troškove uklanjanja snosimo sami, za to smo angažirali djelatnike koji će izvaditi temelje, dovesti zemlju i poravnati teren, a ja ću doći i posaditi travu na tom mjestu, jer zaista želimo povesti brigu o gradu i korektno sve vratiti u stanje kakvo je bilo prije. Želja mi je da budem korektna, da ne ostane nikakvih repova i da me nitko ne proziva ni za što, s obzirom na to da sam uložila mnogo novca u cijeli projekt, pa i sada, na kraju ovog poduzetničkog pothvata, nastojim ispuniti sve svoje obveze. Inače, trenutačno imam druge poslove koji su narasli i postali unosni, tako da jednostavno nisam stizala na adekvatan način voditi brigu o praonicama. Dakle, ovo nije tužan trenutak, nego, jednostavno, životna i poslovna odluka. Žao mi je što nitko nije htio nastaviti s projektom, međutim, nakon više razgovora nismo našli odgovarajuće ponuđače, a činjenica je da smo mi sve napravili sami, od nule, uz mnogo ljubavi, pa je očekivano vratiti bar dio uloženih sredstava. Napominjem kako ništa nije propalo, ali jednostavno u Osijeku smo odlučili završiti ovu priču”, zaključila je Fuis.

Ema Nenadić
Jedinstven i originalan koncept
Vizija ovoga koncepta poslovanja bila je otvaranje praonica koje nude praktično, jednostavno i povoljno održavanje higijene kućnih ljubimaca i, gdje je moguće, s tematskom povezanošću s parkovima za pse. Objekti su bili opremljeni strojem za pranje, visokokvalitetnim videonadzorom, klima-uređajem za regulaciju temperature zraka, vodootpornim pregačama za korisnike, umivaonikom te mnogim drugim korisnim sredstvima. Inače, dobrobit i originalnost ovoga projekta prepoznala je i Osječko-baranjska županija te je Dog Wash Osijek osvojio prvu nagradu za najbolju poduzetničku ideju u 2015. godini.
Najčitanije iz rubrike