Regija
PRIZNANJE VALPOVAČKIM MAŽORETKINJAMA

Pozlatile se na nastupu u Samoboru
Objavljeno 5. lipnja, 2019.
VALPOVO


Nakon brojnih zapaženih predstavljanja na manifestacijama u svome gradu, ali i diljem Republike Hrvatske, Mažoretkinje grada Valpova nastavile su niz uspjeha i na Međunarodnom festivalu twirlinga i mažoret plesa "SAMOBORfest 2019."


Ovogodišnje izdanje bilo je jubilarno deseto i održavalo se tijekom vikenda u Sportskoj dvorani u Samoboru uz veliki broj posjetitelja, a mlade valpovačke mažoretkinje u svoj su se grad vratile s najsjajnijim odličjem, potvrdila nam je njihova trenerica Ines Brezovac. Za Valpovo su nastupale Lana Vranjković, Elena Pilipović, Anđela Vidošić, Helena Katušić i Klara Budišić, a za ovo veliko natjecanje, koje je mažoretkinjama jedno od najvažnijih natjecanja u godini, pripremale su ih trenerice Matea Sopić i Ines Brezovac.


Natjecatelji iz čak 22 kluba iz Njemačke, Češke, Slovenije i Hrvatske bili su raspoređeni po kategorijama, ovisno o uzrastu (mini, djeca, kadeti, juniori, seniori), broju natjecatelja (solo, duo/trio, tim, grupa) i izražaju (tradicionalni mažoret ples, mažoret, pompon, rekviziti, show dance, tim mix, zastave, lyrical staging).
Druga je to zlatna medalja (uz brojne brončane i srebrne) koju su Mažoretkinje Valpova osvojile na SAMOBORfestu, a u pratnji djece u Samobor, osim trenerica, putovale su i predsjednica Mažoretkinja Valpova Mirela Skelac, tajnica Ljiljana Marinjak, učiteljica Monika Mužar-Kos te nekoliko roditelja i baka. L. Aničić
Sa štapovima i pomponima
Valpovačke mažoretkinje nastupile su u kategorijama tradicionalni mažoret ples (djeca), tim mix (djeca) i duo s rekvizitima (kadeti). Prvi su put na ovome natjecanju nastupili djevojčice i dječaci iz sekcije valpovačkih mažoretkinja koja od veljače djeluje u Ivanovcima. Oni su se uspješno predstavili u tradicionalnom mažoret plesu, a jednako uspješno svoj duo s rekvizitima izvele su Lana Vranjković i Klara Budišić.

U kategoriji tim mix, s koreografijom sa štapovima i pomponima, Mažoretkinje grada Valpova osvojile su zlatnu medalju.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ZA NEKOLIKO DANA BARANJSKE BERBE

Vinogradi, za sada,
izgledaju obećavajuće

2

JEDINSTVENI HRAST U NOSKOVCIMA

Stablo koje još odolijeva vremenu i broji stoljeća

3

SENZACIONALNO OTKRIĆE IZ POVIJESTI GRADA

Prva kinopredstava u Valpovu bila prikazana 1897. godine!