Regija
UZBURKANO U VIROVITIČKOJ DRVNO-PRERAĐIVAČKOJ INDUSTRIJI

TVIN-u potvrđeni
nova Uprava i NO
Objavljeno 4. lipnja, 2019.
VIROVITICA

Tvrtka Tvin d. o. o. dobila je u petak novu Upravu i četiri člana Nadzornog odbora. Odlučili su tako dioničari Tvina na ponovljenoj izvanrednoj skupštini, kojoj je nazočilo 59 osoba, s ukupno 16608 glasova, što čini 25,11 posto ukupnog temeljnog kapitala društva. U novi NO izabrani su Natalija Havidić iz Zagreba, Goran Hercigonja iz Jasenaša, Jadranko Čačić iz Suhopolja i Vlado Picek iz Virovitice, na mandat od osam mjeseci. NO će raditi bez naknade, dok se ne utvrdi stvarno stanje proizvodnje i zaliha u Tvinu te odredi budućnost poduzeća. Ujedno, prvi put, u NO će biti imenovana i jedna osoba iz redova radnika. "Konačno smo došli do toga da se u Tvinu formira Radničko vijeće, da ljudi izaberu svog predstavnika", kaže Dinko Matijašević iz Udruge malih dioničara-udjeličara Tvina. Izabran je i novi predsjednik Skupštine, odvjetnik David Jakovljević iz Sesveta, na mandat od četiri godine.

Ponovljenu izvanrednu skupštinu dosadašnji direktor i predsjednik Uprave Ivan Slamić ne priznaje. "Udjeli kojima oni barataju nikad nisu verificirani u Tvinu", kaže Slamić te dodaje kako su i oni, istog dana, u petak, održali vlastitu skupštinu. "U 17 sati smo, krajnje legalno, u skladu s Društvenim ugovorom, održali Skupštinu, verificirali prisutne, odredili prema Društvenom ugovoru koliko tko ima punomoći. Sve njihove odluke proglasili smo ništetnima i proglasili legalnima sve odluke koje je donijela Skupština 24. travnja ove godine, a gdje smo imenovali novi Nadzorni odbor i predsjednika Skupštine", kaže Slamić te dodaje da je Društveni ugovor jedini dokument u okviru kojeg se može raditi. Slamić je također rekao kako djeličari ponovno imaju Skupštinu 15. lipnja u hotelu Šulentić. "Na pravnoj državi je kako dalje, a sve sukladno Društvenom ugovoru", zaključio je Slamić i najavio borbu. V.G.
Vrbenski: Došli smo spriječiti stečaj
Nova Uprava, koju čini predsjednica Angelina Vrbenski i član Mirko Kovačević, potvrđena je rješenjem Trgovačkog suda u Bjelovaru, kao i članovi novog NO-a. “S dosadašnjim predsjednikom Uprave, direktorom Ivanom Slamićem, moramo vrlo brzo dobiti uvid u knjige, poslovanje Tvina jer je upitno što se i kako radilo. Došli smo spriječiti onu krajnju situaciju, koja bi se odvila kroz koji mjesec, a to je stečaj”, rekla je Angelina Vrbenski.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana