Regija
DOM ZA ODRASLE OSOBE U NUŠTRU BIO DOMAĆIN

Na sportskim igrama Nuštar prvi
Objavljeno 5. lipnja, 2019.
VINKOVCI


Dom za odrasle osobe u Nuštru u utorak je bio domaćin tradicionalne manifestacije Sportske igre domova za odrasle osobe Nuštar - 2019. na kojoj se okupilo oko 120 sudionika - uz domaćine iz Nuštra, osam domova iz svih krajeva Hrvatske, a pridružili su im se i polaznici Centra za pružanje usluga u zajednici "Ja kao i ti" iz Osijeka.


U sportskim natjecanjima na terenima Doma u Nuštru sudjelovali su natjecatelji domova za odrasle osobe Zagreb – podružnica Mirkovec, Orehovica, Ljeskovica, Motovun, Bjelovar, Borova, Bidružica i Lobor. Nadmetali su se u dominu, "Čovječe, ne ljuti se!", pikadu, stolnom tenisu, a od kartaških igara zaigrali su belot.


Ravnateljica Doma domaćina ovogodišnjih susreta, Zdenka Raguž, pozdravila je sve sudionike i poručila kako bi trebalo biti što više ovakvih susreta.


Nuštarski Dom za odrasle osobe osnovala je i sagradila hrvatska država u drugoj polovici 90-ih, zapošljava stotinjak djelatnika, a kapacitet mu je 270 korisnika i do sada se profilirao kao jedan od vodećih domova ove vrste u Hrvatskoj. Nuštarci su se već nekoliko puta pokazali dobrim domaćinima jer, prema pravilima, dom koji pobijedi domaćin je susretu domova sljedeće godine.
Ove godine Nuštar je bio najbolji, drugi je Bjelovar, treći Ljeskovica, ali nuštarski je dom prepustio domaćinstvo Sportskih susreta 2020. domu iz Bjelovara. M. F.
Možda ste propustili...

SLAVLJE U VALPOVAČKOJ ŽUPI

Stoljeće Družbe kćeri milosrđa

ZBOG KORONAVIRUSA UPITNA MANIFESTACIJA

55. Jeseni održat će se pa makar trajale samo tri dana

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana