Regija
U BELIŠĆU 16. DANI TEHNIKE

Rakete, makete i tehnička čuda
Objavljeno 4. lipnja, 2019.
BELIŠĆE

Još jedni atraktivni tradicionalni “Dani tehnike” održani su na pomoćnim terenima Nogometnog kluba Belišće u organizaciji Zajednice tehničke kulture Valpovo-Belišće. I ove godine nekoliko stotina Belišćana posjetilo je postavljene štandove gdje su svoje radove, tehničke tvorevine, uređaje, pehare, medalje i ostala priznanja postavili sudionici ove manifestacije. Osim udruga iz ZTK Valpovo-Belišće, prijavili su se i gosti iz Zajednice tehničke kulture OBŽ-a, ZZTK CTK Dubrava i Aero kluba FENIX Cerić.

Prigodom otvorenja počasni predsjednik ZTK Valpovo-Belišće Dragan Milec istaknuo je važnost 70 godina rada i djelovanja tehničke kulture i oslonac u radu na dva grada, a posebno mjesto u radu imaju udruge, mentori i zaposleni u tehnici koji prenose najnovija svjetska tehnička postignuća na najmlađe u radionicama CTK.

Posjetitelji su mogli vidjeti izložene makete, modele, tehničke naprave, rakete i druge tehničke tvorevine koje su napravljene u tehničkim radionicama, ili služe za rad udruga. Gosti iz ZTK OBŽ-a i mentori CTK Valpovo-Belišće održali su prezentaciju rada 3D printera i omogućili posjetiteljima rad u radionicama elektronike, robotike i modelarstva. Najmlađi fotografi izložili su svoje fotografije na baneru dugom 12 metara.

Dronovi i automobili na daljinsko upravljanje s prijenosom slike na naočale bili su posebna atrakcija. Najmlađi su dobili balone s logotipom tehnike i zmajeve koji su poletjeli belišćanskim nebom, a radioamateri demonstrirali su rad svojim uređajima. Trinaest natjecatelja imalo je po dva starta s raketama s trakom (strimerom) – S6A. Tu je prvo mjesto osvojio Tin Salopek, drugo Jakov Halambek iz Zagreba, a treće Luka Šimić iz Cerića.

- Manifestacija predstavljanja aktivnosti vezanih uz ZTK kulture održava se konstantno šesnaest godina krajem školske godine i osmišljena je kao dio promocije rada tehničkih udruga i radionica Centra tehničke kulture te ulazi u redovne aktivnosti i Plan javnih potreba Zajednice tehničke kulture Valpovo-Belišće. Dani tehnike nastavit će se u OŠ u Belišću te u Dječjem vrtiću u Belišću, a u Valpovu “Ljetom u tehnici” od 1. do 5. srpnja u Domu tehnike - najavio je Dragan Francuz, tajnik ZTK Valpovo-Belišće. L.Aničić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ODLUKA MINISTARSTVA GRADITELJSTVA I PROSTORNOG UREĐENJA

U Općini Čeminac ukinuta “traktorina”

2

JOSIP ŠARIĆ GRADONAČELNIK GRADA OTOKA

Grad Otok među deset najuspješnijih gradova u Hrvatskoj

3

DIŽU ZDRAVSTVENI STANDARD

Županija će nabaviti uređaj za otkrivanje uzročnika COVID-19