Novosti
ŽUPA UZNESENJA BLAŽENE DJEVICE MARIJE

Župa u Brodu ide u stečaj?
Objavljeno 5. lipnja, 2019.
Trgovački sud u Osijeku donio je zaključak kojim se poziva vjerovnik Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije (BDM) u Slavonskom Brodu, koji je i podnio prijedlog za otvaranje stečaja, da u roku od osam dana dostavi valjane isprave "kojima će učiniti vjerojatnim postojanje svoje tražbine prema dužniku". U sudskom zaključku navodi se i da će se, ako predlagatelj ne dostavi zatražene dokumente u navedenom roku, prijedlog za otvaranje stečajnog postupka odbaciti kao nedopušten.


Sudska odluka uslijedila je nakon što je sredinom travnja objavljen oglas u kojem je navedeno da ukupan dug te župe, a na temelju rješenja Fine, iznosi 303.852 kune. U zahtjevu Fine za provedbu skraćenog stečajnog postupka navodi se i da ta brodska župa nema zaposlenih te ima račun i oročen novac u jednoj komercijalnoj banci.
Na temelju prijedloga Fine sredinom travnja sud je objavio oglas u kojem se pozivao velečasni Krunoslav Karas da u roku od petnaest dana dostavi popis imovine i obaveza Župe, a vjerovnici su pozvani da predlože otvaranje stečajnog postupka te uplate 10.000 kuna za podmirenje troškova. U najnovijem rješenju stoji da je vjerovnik koji je podnio prijedlog za otvaranje stečajnog postupka uplatio traženi predujam, ali nije dostavio valjane dokumente o tražbinama. H
Možda ste propustili...

MINISTARSTVO POJAČAVA MJERE ZAŠTITE

Zadržati status zemlje bez afričke svinjske kuge

DJEČAK JOŠ NA INTENZIVNOM LIJEČENJU

Talijanskoj djevojčici stanje se popravilo

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana