Mozaik
NOVO U IZDANJU HAMAR MEDIJE

Nezahvalnici objavili novi singl “Zvijezde”
Objavljeno 4. lipnja, 2019.
Nakon suradnje na pjesmi ”Mrak” s Gabrijelom Galant-Jelenić, poznatijom kao Gabi iz grupe Nola, kao i odličnog singla “Sunce jutarnje”, u suradnji s Nenom Belanom, Nezahvalnici se vraćaju s novim singlom ”Zvijezde”. Kao i do sada, Nezahvalnici i u novom singlu pristupaju životnoj i ljubavnoj tematici tako da pokušavaju istražiti gorko-slatke strane zajedničkog života. Ovaj put to čine prštavom i veselom pjesmom s pomalo karipskim prizvukom. Uz Tea i Sinišu, koji su svirali gitare, pjevali i glumili u spotu, njihovi prijatelji i suradnici Miroslav Lehpamer i Joško Tocilj odsvirali su bubnjeve, klavir i orgulje.

Za snimanje, miksanje i produkciju, kao i kod svih singlova Nezahvalnika, odgovoran je Antonino Šimić (Greenwood Studio), mastering je radio Dragutin Smokrović – Smokva, a spot je režirao i snimio Dinko Pasini, koji je na svoj način vizualno dočarao tu ponekad kompliciranu dinamiku između ljudi i unutar samih ljudi. Izdavač je pjesme ”Zvijezde”, kao i prethodnih singlova Nezahvalnika, Hamar Media.

- Koliko god to nekom zvučalo pretenciozno, zaista se uvijek trudimo imati nešto nesvakidašnje u izrazu. Bilo u riječima, kompozicijskom, produkcijskom dijelu ili sve troje… Kad ste posljednji put čuli pjesmu u kojoj se koristi fraza "uporni ka’ tovari"? Mi kao glazbenici oduvijek smo imali malu "krizu identiteta" između dalmatinske šansone i mediteranskog popa, na kojem smo odrasli, i poslije samostalno stečenog ukusa za rock ’n’ roll, soul, blues, country i americanu… Ovaj put smo u to glazbeno varivo ubacili i malo Jamajke i Trinidada… Dalmericana širi svoja krila, a u tome joj pomažu "Zvijezde" - kaže autor i pjevač Teo. T.K.
Možda ste propustili...