Regija
NAGRADA ŽUPANIJE ZA SOCIJALNU SKRB

Snježana Marod
volontira 25 godna
Objavljeno 4. lipnja, 2019.
Cijeli svoj život podredila radu za bolje uvjete života branitelja i obitelji poginulih
NAŠICE - Svestrana i empatična Snježana Marod već 25 godina svoj život podređuje drugima i za to je napokon dobila priznanje.- Meni je izuzetna čast i zadovoljstvo što sam primila ovu nagradu. Teško je biti neskroman nakon toliko godina predanog rada u involviranju branitelja - rekla je Snježana Marod, predsjednica Udruge udovica poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Istaknula je da je najteže bilo na samom početku, kada je pokušala pomoći bar savjetom i razgovorom, a sada pomaže i na druge načine - pravno i financijski. Snježanin suprug Slavko poginuo je 1991. u oslobađanju vojarne u Našicama, a nedugo nakon njegove pogibije ona se zaposlila u Uredu za obranu Našice kao koordinator za skrb o hrvatskim braniteljima. Svoj radni odnos zaključila je na mjestu referenta za poslove branitelja u Uredu državne uprave u Osječko-baranjskoj županiji -Ispostavi Našice i nastavila raditi na dobrobiti stradalnika Domovinskog rata, kao i hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji. Snježana je trenutno nositeljica organiziranja obilježavanja značajnih datuma iz Domovinskog rata, a posebno 21. rujna, Dana oslobođenja od tzv. JNA u gradu Našicama, i 19. listopada - Dan osnutka 132. brigade HV-a. Pokrenula je brojne projekte vezane uz Domovinski rat - spomenicu za poginule pripadnike postrojbi našičkog kraja, izložbu ratnih fotografija 132. brigade te snimanje filma, a sljedeća je aktivnost izrada monografije o 132. brigadi. Marod je bila angažirana i u nastanku spomen-obilježja Uskrsla Hrvatska u Našicama i ploče s imenima poginulih u župnoj crkvi.

- Iako je rad na ovom polju vrlo zahtjevan i emotivan, mišljenja o ratu su se s godinama mijenjala. U vremenima nakon rata o tome se pričalo s više digniteta nego danas - zaključila je Marod, istaknuvši da za svoj rad i motivaciju zahvaljuje svim braniteljima.

Ivona Ćosić
25

godina predano radi za dobrodit branitelja i njihovih obitelji i vodi Udrugu udovica poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata
Rad u zajedništvu
Njezin volonterski rad u udruzi i razne aktivnosti bili su usmjereni realizaciji socijalne zaštite - materijalna satisfakcija kod smrti branitelja, mirovinsko-zdravstveno osiguranje, stambeno zbrinjavanje, aktivno zapošljavanje članica, osiguravanje uvjeta adekvatnog školovanja djece te pomoć pri uključivanju i funkcioniranju u društvenoj zajednici nakon doživljene traume u obitelji. Na temelju učinjenog, za ovu su je nagradu nominirali njezini dugogodišnji suradnici, članovi Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Našice.
Možda ste propustili...

GRAD ILOK DONIO ODLUKU O ZADUŽIVANJU ZA REALIZACIJU KAPITALNIH PROJEKATA

Izgradit će Poslovnu zonu Ilok i mrtvačnicu u Mohovu

BELIŠĆU DAROVANO 10 ZAŠTIĆENIH ZGRADA

Gradu od DS-a Smith čestica vrjednija od 4,8 milijuna kuna

U PROJEKTU “ZAŽELI - DOBRO SVIMA”

Amadea zapošljava deset žena

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NEVRIJEME POHARALO SLAVONIJU I BARANJU

Ozlijeđeno 16 osoba, vjetar i odroni nanijeli veliku štetu

2

SAMO TEHNIČKA I GIMNAZIJA POPUNILI SVA MJESTA U LJETNOM ROKU

Za traženo zanimanje zidar i ove godine interes je slab

3

DESETU GODINU ZAREDOM

Vinkovčani odlaze na Maraton lađa u Metković