Regija
DJEČJI FESTIVAL U BELIŠĆU

6. Vedrofon: Zlatni listić Valpovčanima
Objavljeno 4. lipnja, 2019.
Na ovogodišnjem Vedrofonu nastupilo je 10 zborova s oko 400 malih pjevača
BELIŠĆE - Šestu godinu zaredom Belišće je, proteklog vikenda, bilo domaćin jednog od najpopularnijih dječjih festivala u Slavoniji i Baranji, ali i u ovom dijelu Hrvatske - Festivala Vedrofon.Riječ je o manifestaciji koju su 2014. zajednički pokrenuli Grad Belišće, Turistička zajednica Belišća i Centar za kulturu "Sigmund Romberg", sa željom i ciljem oživljavanja belišćanske tradicije dječje festivalske pjesme. Tijekom godina Vedrofon je postao omiljeno mjesto za druženje i glazbu dječjih zborova iz različitih krajeva Lijepe Naše, o čemu svjedoči i ovogodišnji nastup deset zborova s oko 400 malih pjevača.

Prosudbeno povjerenstvo - Andreja Gribl, Sandra Lovrinčević i Aleksandra Čeliković Cvidrak, odlučilo je plaketu Bijeli listić za najbolju novu skladbu dodijeliti zboru OŠ Višnjevac za skladbu "Zajedno", u kojoj su solisti bili Ivan i Marin Bulić. Prva nagrada i zlatni listić otišli su u susjedno Valpovo, Dječjem župnom zboru Mirjam, voditeljice sestre Danijele Škoro. Zbor je izveo skladbu "Benedidicat tibi Dominus" (Blagoslovio te Gospodin), sa solistima Patricijom Vonić, Evom Pejak i Petrom Zrno, te "Naprijed Hrvatska", sa solistima Bornom Bešlić, Marijom Krišković, Klarom Romić, Majdom Salajić, Lucijom Klibert i Marijom Kučinac. Drugo mjesto i Srebrni listić pripao je Allegru i zboru OŠ Sesvetska Sopnica. Uza zborovođu Domagoja Brlečića ti su se mali pjevači belišćanskoj publici predstavili skladbama "Kukuljica" i "Zubić priča". Domaćem zboru, OŠ Ivana Kukuljevića Belišće, pod vodstvom maestra Želimira Sušića, koji su publiku oduševili izvedbama "Dobro došli prijatelji" i "Djeca smo Belišća", sa solistima Marinom Marjanovićem, Mijom Burić i Laurom Kupanovac, pripalo je treće mjesto i Brončani listić.

Valja naglasiti da je svaki dječji zbor izveo dvije pjesme, od kojih su neke skladane upravo za ovaj festival. Uz dobitnike nagrada, nastupili su tako još Dječji zbor Lastavice iz Sunje sa zborovođom Irenom Jovanović, Zbor glazbene igraonice Glazbene škole "Jan Vlašimsky" Virovitica sa zborovođom Dijanom Sulimanac te Dječji zbor Igra Glazbene škole pri OŠ M.P Katančića Valpovo sa zborovođom Romanom Borš-Mačak. Nastupio je i Pjevački zbor Arpeggio OŠ A. Starčevića Viljevo sa zborovođom Martinom Kustura, Pjevački zbor OŠ M. Držića Zagreb sa zborovođom Katarinom Kalajžić Golac te Dječji zbor Cvrkutići iz Svetog Križa Začretje sa zborovođom Žaklinom Vukić.

Uz već tradicionalnog voditelja programa Branka Uvodića, velik broj okupljenih posjetitelja u nastavno-sportskoj dvorani OŠ Ivana Kukuljevića pozdravio je gradonačelnik Dinko Burić, dodijelivši tom prigodom Branku Uvodiću javno priznanje Grb grada Belišća.

Posebna gošća programa bila je talentirana belišćanska zvijezda Meri Andraković te članice Plesnog studija Illusion.

Lidija Aničić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ŽELE TURISTIČKI POENTIRATI:

Ubojstvo u Orient Expressu zbilo se pokraj Strizivojne!

2

DVIJE OSNOVNE ŠKOLE DRUGU GODINU RADE POD ISTIM KROVOM

Zbog otežanih uvjeta rada neki su djecu ispisali iz ove škole

3

GRADSKO VIJEĆE RASPRAVLJALO O DEMOGRAFSKIM MJERAMA

Osobama do 45 godina 15.000 proračunskih kuna za kupnju nekretnine