Autoglas
U TRPIMIROVOJ 16/A U OSIJEKU

Kemijsko je čišćenje vozila odlika autopraonice “Zlaja”
Objavljeno 4. lipnja, 2019.

Nakon kišnog tjedna kakav je bio u Osijeku i okolici, većina automobila vapi za pranjem. Iako u Osijeku vozači imaju priliku oprati svoj automobil na automatskoj autopraonici, to ni približno nema učinak kao pranje koje obavi profesionalac. Svjesni su toga i u autopraonici "Zlaja" koja od polovine travnja posluje na adresi Trpimirova 16/A u Osijeku. Radno vrijeme autopraonice "Zlaja" je od ponedjeljka do petka od 8 do 16, a subotom od 8 do 14 sati.

- Osim standardnih ponuda usluga, od kompletnog, vanjskog i unutarnjeg pranja automobila, uključujući i usisavanje te pranje stakala i felgi, naši su djelatnici obučeni i za malo kompliciranije kemijsko pranje automobila. To prvo uključuje temeljito uklanjanje prašine s tapecirunga i sjedala, nakon čega se kreće u uklanjanje mrlja nastalih, primjerice, od prolijevanja pića, prosipanja čokolade ili hrane - doznajemo od Zlatka Horvata, vlasnika autopraonice "Zlaja". Inače, za detaljno tretiranje unutrašnjosti automobila kemijskim sredstvima za čišćenje trebaju tri sata, nakon čega slijedi sušenje, što ovisi i o vanjskom vremenu. "Automobil se na kemijsko čišćenje treba dovesti u jutarnjim satima, da bi nakon detaljnog pranja i sušenja vlasnik mogao doći po njega poslijepodne", kaže Horvat.

U autopraonici "Zlaja" djelatnici su obučeni i za poliranje farova te pranje naplataka. "Koristimo odlična sredstva za pranje felgi. Mogu biti prljave od prašine, blata, zamašćene, zapečene... ali nakon tretmana one će zablistati kao da su tog trenutka stigle iz trgovine", kaže Horvat. Kvalitetu koju njegovi djelatnici imaju, prepoznali su i klijenti, a mnogi od njih došli su kod "Zlaje" nakon pokušaja pranja na automatskoj autopraonici. Tek kada ruka profesionalca prijeđe preko lima automobila spužvom i četkom, vidi se pravi sjaj automobila.
M.Bugarić
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DEFENDER

Nova off-road zvijer sve je ostavila u šoku

2

DANI OTVORENIH VRATA U TOMIĆ&CO.

Osječani upoznali čari treće generacije bmw-a 1

3

PEUGEOT 508 MIKS COUPEA I LIMUZINE

Sportaš za kojim se mora okrenuti