Mozaik
ODRŽAN IZBOR NAJLJEPŠE MAME HRVATSKE

Baranjka Iris Rusan iz Luča najljepša mama Hrvatske
Objavljeno 4. lipnja, 2019.
Na izboru, održanom u šibenskom kazalištu, sudjelovalo je 13 kandidatkinja

Iris Rudan, 32-godišnjakinja iz baranjskog Luča, osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske u kategoriji od 23 do 39 godina. Odlučio je tako žiri na izboru održanom proteklog vikenda u šibenskom kazalištu.

U izboru je sudjelovalo 13 kandidatkinja, koje su u tri izlaska na pistu pokazale kako izgledaju, što mogu i znaju. Plasman na završnicu Izbora najljepše mame Iris je izborila nakon regionalnog izbora, održanog u veljači u belomanastirskom hotelu Patria.

- Suprug Ivan (41) te kćeri Doris (9) i Petra (13) još prošle godine nagovarali su me da se prijavim na ovaj izbor, a u svemu im je "pomagala" i Klara Bošnjak, koja je prošle godine branila boje Baranje na završnici ovog izbora, a ja sam je šminkala za nastup na regionalnom izboru - priča Iris, naglašavajući kako je ove godine, ipak, uslišila njihove zamolbe te poslala prijavnicu. Nije očekivala "prolazak" na regionalnom dijelu izbora, pa joj je lenta koju je dobila u Patriji bila pravi mali šok. U Šibenik je, nastavlja priču, zajedno sa suprugom i kćerima, krenula opušteno, bez ikakvog uzbuđenja. No opuštenosti je nestalo kada su počele prve probe, odlasci kozmetičaru i frizeru te, dakako, prilikom prvog izlaska na pozornicu šibenskog kazališta.

- Pred publiku sam izišla među prvima i samo sam se nadala da mi neće pozliti. Unatoč velikoj tremi, prvi izlazak prošao je u redu, a nakon toga mi je postalo svejedno što će biti na kraju - prisjeća se. Pred komisijom i publikom pojavila se u još dva navrata te u trenutku proglašenja.

- Ne znam kako je s drugim kandidatkinjama, ali ja sam imala svoju favoritkinju. Kada je podijeljena većina lenti, zaključila sam kako ćemo se i ona i ja kućama vratiti bez njih - kaže. Ipak, to se nije dogodilo. Službeni je spiker, proglašavajući najljepšu mamu Hrvatske u kategoriji od 23 do 39 godina, pročitao upravo njezino ime.

- Sreći nije bilo kraja. Prvo sam pogledala prema kćerkicama i suprugu. One su istovremeno plakale i smijale se, a suprug skakao od sreće - prepričava samu završnicu "šibenske avanture". Iris je, inače, administratorica u tvrtki Tamburaški sastav d.o.o., vlasnica je obrta za jahanje i seoski turizam u Luču te kozmetičkog salona u Belom Manastiru. Prošle je godine osnovala udrugu za terapijsko, rekreacijsko, sportsko i otvoreno jahanje Čarolija Baranje.

Titula najljepše mame u kategoriji od 40 do 53 godine pripala je Višnji Filipčić Čabrajec iz Zagreba, a lenta za najsimpatičniju mamu otišla je u ruke Šibenčanke Vedrane Bušić. Lente su još dodijeljene za stil, fotogeničnost, elegantnost, osobnost i "glamour". Publiku u šibenskom kazalištu zabavili su pjevač Mile Perkov te pjevačka skupina profesorica šibenske Gimnazije "Antun Vrančić". U stručnom žiriju sjedili su šibenski gradonačelnik Željko Burić, dogradonačelnik Danijel Mileta, ravnatelj šibenske TZ Dino Karađole, Anton Dobra kao izaslanik zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob, novinar Zdravko Pilić, savjetnica župana Varaždinske županije Natalija Martinčević, Marija Rita Baranović i Roni Lepej, glumac i producent. Natjecanje je u Hrvatsku stiglo 2016., u Šibenik, pod talijanskom licencom. Odmah je izazvalo veliko zanimanje javnosti, o čemu svjedoči i velik broj prijava. Vlasnica licence Izbora najljepšr mame Hrvatske je Maja Gnjidić Verdecchia.

Ivica Getto
Možda ste propustili...

U ČAST OLIVERU U VELOJ LUCI I OVE GODINE

“Trag u beskraju” uz velika imena naše glazbene scene

NA PODRUČJU JUŽNE KALIFORNIJE

Lego kockice na udaru lopova

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

77. FILMSKI FESTIVAL U CANNESU

Otkriven program i 19 filmskih naslova u utrci za Zlatnu palmu

2

UOČI 71. ZAGREBAČKOG FESTIVALA

Mia i Doris predstavile
spot za “Uzalud ti sve”

3

PREDSTAVLJEN KRATKI TEASER ZA NOVU TURSKU ROMANTIČNU SERIJU

“Thank You, Next” stiže na Netflix