Kultura
NA AKADEMIJI ZA UMJETNOST I KULTURU

Podržite mlade hrvatske studente umjetnosti
Objavljeno 2. lipnja, 2019.
- Eno vani kino slavi treći rođendan ove godine, a cilj i ideja projekta je prezentirati video i filmske radove studenata sa svih akademija u Hrvatskoj. Ove godine stavili smo naglasak na promociju eksperimentalnog videa kao slabije promovirane grane umjetničkoga izražaja videa. Želja je promovirati suvremenu umjetnost putem videomedija za koje treba odvojiti posebno vrijeme i koncentraciju, kao i za ostala umjetnička djela - ističe Ivana Škvorčević, kojoj je veliko zadovoljstvo što sudjeluje u organizaciji dvaju projekata: Eno vani kino od ove godine samostalno organizira, dok za završnu izložbu surađuje s ostalim kolegama na godini i s koordinatorom asistentom Igorom Loinjakom.


Riječ je o aktivnostima koje će se 6. lipnja, u 20 sati, održavati kod zgrade kiparstva Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku. Posjetiteljima će prezentirati novije oblike shvaćanja videoumjetnosti, poručuju organizatori. Završna izložba studenata Odsjeka za vizualnu u medijsku umjetnost svečano će biti otvorena 7. lipnja, u 17 sati.
- Dođite i podržite ove mlade umjetnike i svjedočite završnom proizvodu njihovog stvaralaštva ove akademske godine. Na izložbi ćete vidjeti presjek najboljih studentskih radova. Nakon otvorenja u 19 sati započet će zabavni program za studente i posjetitelje, uz nastup DJ-eva iz Ground Zero tima, kao što je Fixsell, iz Re:code tima Xenex iz Vukovara Rona i Odron disco sistem iz Osijeka - poziva Škvorčević. N.Vek.
Možda ste propustili...

PROMOCIJA KNJIGE JULIJANE ADAMOVIĆ “OČE, AKO JESI” U KLUBU KNJIŽARE NOVA

Veličanstven roman o ženama i muškarcima

SPOT “VOLJENO MOJE” ANTONIJE BUDANO

Težina i istinska ljepota majčinstva

TISUĆLJEĆA MEĐU RIJEKAMA

Arheološka izložba u Belom Manastiru

Najčitanije iz rubrike