Regija
REKORDNI ULOV NA JEZERU LAPOVAC

Josip Marković upecao soma teškog 84 kilograma!
Objavljeno 1. lipnja, 2019.
NAŠICE


Jedan običan dan na pecanju pretvorio se u povijesni uspjeh, jer Josip Marković iz Markovca Našičkog, na jezeru Lapovac upecao je do sada najveću ulovljenu ribu, naime, soma teškog 84 kilograma i dugog 237 cm izvukao je boreći se s njim nešto manje od dva sata. U tome su mu pomogli prolaznici, također ribiči, njegov prijatelj Vjeran Noršić i još jedan kolega, i bez kojih, kaže, ne bi uspio.


- Ovako nešto događa se jednom u tisuću godina, a meni je ovo prvi, a vjerojatno i posljednji - našalio se Marković koji dodaje da su takve grdosije već viđene na jezeru, no rijetko, jer se kriju u mulju na dnu. Marković kaže da je za njega ovo bio šok, jer do sada je njegov rekord bio ulov do nekih desetak kilograma. Som se ovom ribiču upecao slučajno, jer nije zagrizao udicu nego mu se ona zakvačila za peraju, možda je i to razlog uspješnog lova, jer svi su u čudu što takva grdosija u vodu nije povukla, osim štapa, i ribiča. Ovaj sada slavni ribič peca od svoje najranije dobi. Kako živi u samoj blizini jezera na pecanje ide gotovo svaki dan, a vikende ne preskače.
Od osnutka član je Športskog udičarskog društva "Šaran" Našice, a rijetko peca negdje drugdje, jer kaže – nigdje nema takve vode kao što je Lapovac. I.Ćosić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PORTRET DOKTORA BOŽIDARA LOLIĆA

Počast legendarnom našičkom
liječniku na Odjelu kirurgije

2

VELIKA SVEČANOST ZA VALPOVAČKU ŽUPU

Nadbiskup posvetio oltar i blagoslovio župni dom

3

SLAVA DLESK PROSLAVILA STOTU:

Bilo mi je teško, ali sada uživam