Regija
ECOCORTEC NAJAVIO NOVA ULAGANJA

Za dvije godine novi pogon i radna mjesta
Objavljeno 1. lipnja, 2019.
Kupljena je još jedna čestica na kojoj će graditi hala površine 2000 četvornih metara, u kojoj će zaposliti bar pet osoba
BELI MANASTIR

U proizvodnim pogonima tvrtke EcoCortec u belomanastirskoj Poslovnoj zoni održana je završna konferencija projekta "Dogradnja i opremanje novog proizvodnog pogona i adaptacija dijela postojeće građevine" provedenog na temelju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014-2020. Kako je istaknuto, s jučerašnjim je danom završen spomenuti projekt, čiji je cilj bio izgraditi i opremiti novu proizvodnu halu.

- Na izgradnju nove hale odlučili smo se isključivo zbog zbog kontinuiranog povećanja potražnje naših proizvoda. Zahtjevi su gotovo utrostručeni pa se tako pojavila potreba za širenjem pogona. Osim što je proširenje povećalo kapacitet proizvodnje, omogućilo je i bržu dostavu naših proizvoda u zemlje Europe, Aziju i SAD. Vrijednost investicije bila je 27 milijuna kuna, a njezinu izgradnju sufinancirali su Privredna banka Zagreb te Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u sklopu programa europskih fondova - podsjetila je direktorica belomanastirskog dijela EcoCorteca, Dijana Zrinski, dodajući kako je gradnjom novog pogona i njegovim otvorenjem u listopadu prošle godine otvoreno i desetak novih radnih mjesta, a ako tržište to bude zahtijevalo, bit će ih više. A da vlasnik tvrtke, ‘‘dečko s Trešnjevke‘‘ i nesuđeni predsjednik Republike Hrvatske, Boris Mikšić, ne misli stati s proširenjem proizvodnih kapaciteta i novim zapošljavanjem, dokaz su novi planovi, predstavljeni u sklopu jučerašnje završne konferencije projekta.

- Planovi su poprilično veliki. U Poslovnoj zoni - zapad nedavno smo kupili novu česticu, veličine približno 1500 četvornih metara, u neposrednom susjedstvu čestica na kojima se nalazi naš proizvodni pogon. Sve ćemo spojiti u jednu veliku česticu i započeti gradnju još jedne hale, veličine 2000 četvornih metara - kaže Zrinski, nastavljajući kako je plan za završetak njezine gradnje približno dvije godine. Nova će proizvodna hala, najvjerojatnije i novi oblik proizvodnje, zahtijevati i nova radna mjesta. Zrinski stoga ističe kako će biti otvoreno najmanje pet novih radnih mjesta, nakon čega će EcoCortec imati 50-ak zaposlenih, uz tendenciju povećanja.

Podsjetimo, cijeli projekt EcoCortec u belomanastirskoj Poslovnoj zoni pokrenut je prije 13 godina, a tvrtka sada pripada u skupinu najuspješnijih europskih proizvođača biorazgradive plastike i ekoloških materijala za pakiranje koji štite od korozije. Nositelji su certifikata izvrsnosti, a svojim patentiranim proizvodima snabdijevaju najveće automobilske kuće: Mercedes, Volvo, Renault, Ford, Toyotu, kao i druge važne sustave kao što su Bosch, IBM, General Electric, Caterpillar, RollsRoyce grupa, Ruske željeznice, Končar, MORH, ExxonMobil, Airbus i druge.

Ivica Getto
širenje
POTRAŽNJA JE POVEĆANA, DOSTAVA UBRZANA
Hrvatski proizvod na svjetskom tržištu
Prilikom listopadskog otvaranja novog EcoCortecovog pogona vlasnik Boris Mikšić istaknuo je kako je EcoCortec jedan od najuspješnijih projekata u njegovoj karijeri. ‘’On simbolizira budućnost Hrvatske kakvu je vidim, a to je sinergija mladih stručnjaka i novih tehnologija. Sanjao sam hrvatski proizvod koji uspješno konkurira na svjetskom tržištu, a s EcoCortecom smo to ostvarili’’, rekao je tada Mikšić. Gradonačelnik Tomislav Rob istaknuo je kako je za Beli Manastir i Baranju važno svako novo radno mjesto te kako će EcoCortecu Grad uvijek biti na raspolaganju.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike