Autoglas
19_19 CONCEPT

Citroën predstavio pravi NLO autosvijeta, viziju budućnosti
Objavljeno 28. svibnja, 2019.
S jednim punjenjem baterija 19_19 Concept može prijeći čak 800 kilometara

Citroën je u povodu stogodišnjice predstavio spektakularno vozilo, pravi NLO automobilskog svijeta. Riječ je o 19_19 Conceptu, koji izlazi izvan okvira i pruža viziju mobilnosti čiji je cilj nekonvencionalnost i koja je okrenuta budućnosti, te prevladava sve prepreke. Zahvaljujući svojim proporcijama neobičnima za automobilski svijet te dizajnom koji je nadahnut svijetom aeronautike kao i svijetom unutrašnjeg uređenja, 19_19 Concept odmah je prepoznatljiv po istodobno vitkim i elegantnim obrisima, naprednim tehnološkim detaljima i mnogim različitim aspektima.

Većom udobnošću zbog kabine koja je pravi salon na kotačima, 19_19 Concept dovodi program Citroën Advanced Comfort na potpuno novu razinu. Zbog ostakljene kabine dobivene zahvaljujući novim ovjesima s progresivnim hidrauličkim graničnicima i proaktivnog asistenta s glasovnim upravljanjem, 19_19 Concept jedinstvenog je izgleda. Inovativan je i futurističan i zbog svoje tehnologije autonomne vožnje koja vozaču nudi mogućnost da potpuno prepusti upravljanje samom vozilu. Opremljen je asistentom s glasovnim upravljanjem ugrađenim u armaturnu ploču, koji preuzima kontrolu nad vozilom u fazama autonomne vožnje i komunicira s putnicima zahvaljujući proaktivnom sustavu koji predviđa potrebe svakog putnika.

Zahvaljujući potpuno električnom pogonskom sklopu, 19_19 Concept smanjuje utjecaj na okoliš, povećava udobnost u vožnji uklanjanjem buke i vibracija te pokazuje da se dugačka putovanja mogu prijeći i električnim automobilom time što nudi domet i do 800 kilometara. Za njegovo se punjenje upotrebljava indukcijski punjač kada vozilo stoji ili u vožnji ako to infrastruktura omogućava. 19_19 Concept olakšava dugačka putovanja svojom iznimnom udobnošću koja putnicima pruža umirujuću i revitalizirajuću vožnju.

19_19 Concept krajnji je odgovor Citroëna na putovanja sutrašnjice. Nakon proslave stogodišnjice, Citroën i dalje promiče svoje dvije temeljne vrijednosti koje i danas jamče uspjeh game: smionost stila i udobnost 21. stoljeća – Advanced Comfort, četiri sjedala od kojih svako čini vlastiti svijet, potpuno električni motor, asistent s glasovnim upravljanjem i tehnologije autonomne vožnje.

Milan Bugarić
// premijera //
VOZILO OSMIŠLJENO KAO PRAVI SALON
Kabina 19_19 Concepta osmišljena je kao pravi salon zahvaljujući uređenju i materijalima te je svakom putniku utočište u kojem svako sjedalo pruža jedinstveno iskustvo potpune udobnosti. Ovo vozilo predstavljeno je 16. svibnja na sajmu VivaTech u Parizu. Dužina 19_19 Concepta je 4655 mm, širina 2240 mm, a visina 1600 mm. Međuosovinski razmak je 3100 mm
Možda ste propustili...

CX-80 UDOBNOST, PRAKTIČNOST I SVESTRANOST

Nova perjanica Mazde sa 7 udobnih sjedala

ODLIČAN POTEZ ORGANIZATORA VRHUNSKE UTRKE

Hrvatski rally veterani na WRC-u