Regija
MEDICINSKO USAVRŠAVANJE PRVE KATEGORIJE

Poslijediplomski tečaj “Sport i srce”
Objavljeno 28. svibnja, 2019.
ORAHOVICA

U zgradi Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo u Orahovici otvoren je prvi Poslijediplomski tečaj stalnog medicinskog usavršavanja I. kategorije ‘‘Sport i srce‘‘. Riječ je o prvom takvom tečaju u Hrvatskoj, koji organizira navedeni fakultet u suorganizaciji s Hrvatskim kardiološkim društvom, a pod visokim je pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović.

- Osobito nam je zadovoljstvo organizirati ovaj tečaj koji ima multidisciplinirani pristup kardiologiji tjelesne i sportske radne aktivnosti. Na tečaju će predavati vrhunski hrvatski liječnici i stručnjaci kojima od srca zahvaljujem za dolazak – rekao je dekan Aleksandar Včev.

Tečaj je otvorio predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac, a među ostalima nazočan je bio i bivši hrvatski vaterpolski reprezentativac Danijel Premuš.

- Kako se sport razvija, tako se razvijaju i svi problem vezanih uz nega, a ključni je čimbenik održavanje zdravlja sportaša i saniranje eventualnih ozljeda. Zato je jako važno da su na ovom tečaju mladi ljudi koji su se odlučili baviti medicinom i koji će u budućnosti morati pratiti medicinske trendove kako bi pomogli u životu i sportu. Upravo zbog toga pohvaljujem i, kako osobno tako i u ime HRS-a, punom snagom podržavam ovaj tečaj - zaključio je Grahovac. V.G.
Možda ste propustili...

RADIONICA U POVODU FESTIVALA ZNANOSTI

Fakultet ojačao vezu s društvom

Najčitanije iz rubrike