Regija
MEDICINSKO USAVRŠAVANJE PRVE KATEGORIJE

Poslijediplomski tečaj “Sport i srce”
Objavljeno 28. svibnja, 2019.
ORAHOVICA

U zgradi Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo u Orahovici otvoren je prvi Poslijediplomski tečaj stalnog medicinskog usavršavanja I. kategorije ‘‘Sport i srce‘‘. Riječ je o prvom takvom tečaju u Hrvatskoj, koji organizira navedeni fakultet u suorganizaciji s Hrvatskim kardiološkim društvom, a pod visokim je pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović.

- Osobito nam je zadovoljstvo organizirati ovaj tečaj koji ima multidisciplinirani pristup kardiologiji tjelesne i sportske radne aktivnosti. Na tečaju će predavati vrhunski hrvatski liječnici i stručnjaci kojima od srca zahvaljujem za dolazak – rekao je dekan Aleksandar Včev.

Tečaj je otvorio predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac, a među ostalima nazočan je bio i bivši hrvatski vaterpolski reprezentativac Danijel Premuš.

- Kako se sport razvija, tako se razvijaju i svi problem vezanih uz nega, a ključni je čimbenik održavanje zdravlja sportaša i saniranje eventualnih ozljeda. Zato je jako važno da su na ovom tečaju mladi ljudi koji su se odlučili baviti medicinom i koji će u budućnosti morati pratiti medicinske trendove kako bi pomogli u životu i sportu. Upravo zbog toga pohvaljujem i, kako osobno tako i u ime HRS-a, punom snagom podržavam ovaj tečaj - zaključio je Grahovac. V.G.
Možda ste propustili...

ZA NEKOLIKO DANA BARANJSKE BERBE

Vinogradi, za sada, izgledaju obećavajuće

TRADICIONALNA MANIFESTACIJA

Uskoro Festival Dani slavonske šume

TRANSPLANTACIJA KOŠTANE SRŽI JEDINI JE NAČIN ZA OZDRAVLJENJE MALENOG DJEČAKA

Pronađen je donor za 10-mjesečnog Lea Ađamića

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OLIMPIJADA STARIH ŠPORTOVA

Za utrke u vrećama bi u
Brođancima koristio VAR

2

OBILJEŽEN DAN VUKOVARSKIH BRANITELJA

Dan kada se JNA priklonila Srbima

3

UDRUGA VETERANA VOJNE POLICIJE

4. obljetnica osnutka ZUV VPDR RH