Sport
VIHOR SRUŠIO PRVAKA

Preokret Jelisavčana u drugom poluvremenu
Objavljeno 27. svibnja, 2019.
Nakon vodstva Cibalije, za pobjedu Vihora u derbiju zabili Pavlović i Kuburić

Na Gradskom stadionu u Našicama odigran je derbi kola između drugoplasiranog Vihora i vodeće Cibalije, koja je davno prije osigurala ulazak u Drugu ligu. Usprkos tome, bila je to prava prvenstvena utakmica dviju, mogli bismo reći, ponajboljih momčadi Treće lige.

Derbi je odlukom povjerenika umjesto na Koreji, gdje je Vihor do sada bio domaćin, odigran na Gradskom stadionu u Našicama čiji je teren uredno prijavljen za to natjecanje. Tribina je bila lijepo popunjena, a gledatelji su mogli biti zadovoljni prikazanim nogometom. Od početka do kraja igralo se otvoreno, fer i korektno, a rezultat toga su i tri postignuta pogotka.

Uvodni dio prvog poluvremena Cibalia je imala inicijativu i veći posjed lopte dok je s druge strane Vihor bio opasniji i konkretniji. U 29. minuti istaknuo se vinkovački vratar Marijanović, koji je upućenu loptu Babeca krajnjim naporom izbacio u korner. Na poluvrijeme su s prednošću otišli gosti, i to zahvaljujući pogotku Drena Belje. On je iskoristio poklon domaćeg vratara Banovića u 40. minuti te doveo Cibaliju u vodstvo. Prvo je poluvrijeme tako pripalo prvaku trećeligaškog istoka, no u nastavku se dogodio preokret Jelisavčana.

Naime, u drugo su poluvrijeme nogometaši Vihora krenuli puno odlučnije, što je rezultiralo izjednačenjem već u 56. minuti. Babec je na sedam-osam metara od gol-linije gostujućih vrata pronašao Pavlovića koji je poslao loptu u mrežu pokraj nemoćnog Marijanovića. Taj je pogodak donio novi poticaj domaćim nogometašima, koji su potpuno preuzeli inicijativu, a s druge strane Vinkovčani su se odlučili na brze, ali neuspješne kontranapade. Odluka o pobjedniku pala je u 87. minuti. Tada su Jelisavčani odigrali uigranu kombinaciju, slobodan udarac s lijeve strane izveo je Dinjar, koji je ubacio loptu na glavu najboljeg igrača susreta Saše Kuburića, a on je preciznim udarcem pogodio za potpuni preokret i vodstvo domaćina 2:1. Do kraja susreta nogometaši Vihora uspjeli su sačuvati tu minimalnu prednost, pametno su čuvali loptu ne dopuštajući vinkovačkim igračima da opasnije ugroze njihovu mrežu. Vihor je tako zasluženo upisao nova tri boda, a derbi je u cijelosti opravdao očekivanja svih koji su došli na Gradski stadion u Našicama. S. SOBODIĆ
Vihor       2 (0)

Cibalia       1 (1)

NAŠICE – Gradski stadion. Gledatelja 600. Sudac: Marijo Petrović (Čazma) 7,5. Strijelci: 0:1 Drena Beljo (40), 1:1 Pavlović (56), 2:1 Kuburić (87). Žuti kartoni: Filipović, Vincetić, Bajić (Cibalia). Crvenih kartona nije bilo.

VIHOR: Banović 6,5, Pavlović 7,5, Purgar 7,5, Čaušić 7,5, Jović 7(od 73.Torčić -), Babec 7, Dinjar 7, Šulava 7,5, Vratković 7 (od 90. M. Kubala -), S. Kubala 7 (od 67. Šoštarić -), Kuburić 8.

CIBALIA: Marijanović 6, Mihaljević 6, Filipović 6, Ždinjak 6,5, Vincetić 6 (od 77. Kuzmić -), Karaula 6,5, Tadić 6,5, Kiš 6, Drena Beljo 7 (od 47. Dogan 6), Oršolić 6. Bajić 6,5 (od 85. Šest -).

IGRAČ UTAKMICE: SAŠA KUBURIĆ (VIHOR)
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku