Sport
BSK SEZONU ZAKLJUČIO POBJEDOM

Bjelobrđani potvrdili drugoligaški status
Objavljeno 27. svibnja, 2019.
Korektnom i ponajprije koncentriranom završnom izvedbom Bjelobrđani su se zasluženo domogli pobjede nad Kustošijom kojom su potvrdili ostanak u Drugoj HNL! Nakon obostrano opreznog ulaza u susret domaćima je prvi posjet gostujućem 16-ercu u osmoj minuti bio plodonosan. Čikvara je sleđa sapleo Deak, a sudac iz Kastava pokazao na bijelu točku, odakle je Ilić snažnim udarcem loptu poslao pod gredu - 1:0. Gosti iz Zagreba zamalo su uzvratili pet minuta kasnije kada je Deak slijeva centrirao na prvu vratnicu, a Cimenti loptu glavom skrenuo u vanjski dio mreže bližeg kuta. U 16. minuti domaći su mogli udvostručiti prednost nakon što je Anić dubinskom loptom u 16-ercu pronašao Čikvara, koji ju je zahvatio "tuđom", lijevom nogom i s desetak metara šutirao preko grede. Sličnu je situaciju Čikvar imao i osam minuta kasnije, ali tada nije dobro primio Muženjakov pas i prigoda je propala. Nova je prijetnja za gostujuća vrata stigla u 38. minuti preko desne strane gdje je Ištvanić nanizao nekoliko crveno-crnih i zatim, s 12-13 metara, poluvisoko šutirao u suprotni kut odakle je Radelić-Žarkov paradom spriječio pogodak. To mu nije uspjelo u 44. minuti, kada ga je Muženjak iz slobodnog udarca, s 25 metara polulijevo, koji je izborio Popović, iznenadio pogodivši njegov kut - 2:0.

Iako su gosti ambicioznije ušli u nastavak, nova se prijetnja u 52. minuti zbila pred njihovim vratima. Slijeva je na suprotnoj strani Muženjak uočio Čikvara koji se lažnjakom oslobodio jednog protivničkog igrača i s desetak metara šutirao, a ulasku lopte u mrežu ispriječio se crveno-crni blok. Uslijedile su gostujuće minute, pri čemu su u 69. bili najbliže pogotku. Tada je Rašić prošao po desnoj strani i prizemno ubacio u 16-erac, gdje je s desetak metara Jurčec šutirao, a Ilinčić nogom obranio. Do kraja su domaći neutralizirali sve pokušaje Zagrepčana i pobrali pljesak gledatelja. D.Lekšan
BSK       2 (2)

KUSTOŠIJA       0

BIJELO BRDO - Stadion BSK-a. Vrijeme poluoblačno. Teren dobar, Gledatelja: 400. Sudac: Vedran Jelenčić (Kastav) 6,5. Strijelci: 1:0 Ilić (8..-11m), 2:0 Muženjak (44). Žuti kartoni: Pavković, Šušković-Jakopac i Ntchamda (svi Kustošija). Crvenih kartona nije bilo.

BSK: Ilinčić 7, Ištvanić 7, Periša 7, Majtanić 7, Gvozdenović 6,5, Ilić 7 (od 79. Žigri -), Anić 7 (od 83. Ćorić -), Muženjak 7, Čikvar 6,5, Popović 7 (od 70. Mlakić -), Šimičić 6,5.

KUSTOŠIJA: Radelić-Žarkov 5,5, Kulenović 6, Šušković-Jakopac 6,5, Šimunić 6,5, Pavković 6,5, Rašić 6,5, Kovačić 7 (od 82. Rihtar -), Ntchamda 6, Deak 6, Cimenti 6 (od 88. Gluić -), Jurčec 5,5 (od 77. Al Tharwan -).

IGRAČ UTAKMICE: LUKA MUŽENJAK (BSK)
Možda ste propustili...

FRANCUSKA POČELA ODBROJAVANJE DO POČETKA OLIMPIJSKIH IGARA

U Grčkoj sve spremno za paljenje olimpijske baklje, koja će na put do Pariza

GRANIČNA POLICIJA NA OPREZU

Kohorta ne ide u Split, posebice ne u Mostar

Najčitanije iz rubrike