Novosti
TURIZAM

U Zagrebu veliki skup Svjetske turističke organizacije
Objavljeno 27. svibnja, 2019.
Komisija za Europu Svjetske turističke organizacije - UNWTO idućeg će tjedna u Zagrebu, 28. i 29. svibnja, održati svoj godišnji sastanak te tematsku radionicu o rastu, inovacijama i partnerstvu u europskom turizmu, što je iznimno važno za Hrvatsku i još bolju vidljivost njezina turizma, ističu iz Ministarstva turizma. Ministarstvo turizma je domaćin i operativni organizator tog skupa, u povodu kojega će u Zagreb doći i glavni tajnik UNWTO-a Zurab Pololikashvili, koji će se na svečanom otvorenju tog sastanka sresti i s hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem te zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem.

"Sastanci regionalnih komisija UNWTO-a, poput ove za Europu, održavaju se jednom godišnje u raznim dijelovima svijeta, a ovaj u Zagrebu posebno je važan za Hrvatsku, koja trenutno predsjeda UNWTO-ovom Komisijom za Europu. Bit će to još jedna dobra prilika da se kao članica UNWTO-a kvalitetno predstavi i nastavi jačati poziciju na svjetskoj turističkoj sceni kao destinacija, ali i kao predvodnik svjetskih trendova u upravljanju i razvoju turizma", rekao je za Hinu ministar turizma Gari Cappelli.

Podsjeća ministar i kako je to Hrvatskoj drugi put da je domaćin Komisije za Europu UNWTO-a, s time što će ova sjednica u Zagrebu biti izborna, prvi put uz elektronsko glasovanje. "RH je članica UNWTO-a od 1993. i aktivno sudjeluje u radu kao članica brojnih tehničkih odbora. Osnovna uloga UNWTO-a otpočetka je da bude globalni forum za turističku politiku i druga pitanja povezana s turizmom, te je stoga izuzetno važno da Hrvatska kao jedna od vodećih turističkih destinacija u Europi aktivno vodi politiku promoviranja važnosti turizma i sudjeluje u raspravama o izazovima i mogućnostima u turizmu zajedno sa svim partnerima i članicama", kaže Cappelli.

Za sada je za taj skup prijavljeno 37 zemalja, uz mogućnost da se pridruže još dvije, a ukupno je do sada prijavljeno 130 sudionika iz Europe te veći broj njih iz Hrvatske. H