Regija
U ORGANIZACIJI KARAŠICKE REPUBLIKE

Prvi put Dan Karašice,
i to u trajanju od 10 dana
Objavljeno 26. svibnja, 2019.
VALPOVO/BELIŠĆE - U čast male, ali važne rijeke koja spaja dva grada, Valpovo i Belišće, Udruga Karašicka Republika prvi je put organizirala Međunarodni dan Karašice, u sklopu kojeg je proteklih dana održan niz atraktivnih zbivanja na području Valpovštine.

- Nakon Dunava i Drave i Karašica je dobila svoj dan, i to u trajanju od 10 dana! - s ponosom su objavili u Karašickoj Republici.

Program su počeli fotonatječajem pod nazivom "Ljubav na Karašici", a u događanja su uvrstili i biciklijadu nazvanu "Mostovi okruga Karašice", u sklopu koje su biciklisti obišli tri naselja i 7 mostova. U Srednjoj školi Valpovo Dinko Župan održao je predavanje "Voda - krvotok planeta Zemlje", čiji je cilj bila edukacija mladih o važnosti očuvanja okoliša. Nije se zaboravio ni ekološki segment manifestacije pa je bilo organizirano čišćenje Karašice.

Središnji dio manifestacije organizatori su ostavili za vikend, u kojem su uz mnogo zabavnog sadržaja, dobru glazbu, roštilj, druženje u prirodi, pripremili i ekskluzivnu utrku u - ribičkim čizmama, "Kara*Ran". Pred natjecateljima je bio zadatak u što kraćem vremenu kroz vodu istrčati 60 metara – od jednog do drugog mosta! Međunarodni dan Karašice lokalno je obilježavanje Svjetskog dana zaštite okoliša kao dio aktivnosti projekta Grada Valpova "Zeleno Valpovo" financiranog iz OP Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020. Zaštita okoliša i održivost resursa. L. Aničić
Najčitanije iz rubrike