Regija
U ORGANIZACIJI KARAŠICKE REPUBLIKE

Prvi put Dan Karašice,
i to u trajanju od 10 dana
Objavljeno 26. svibnja, 2019.
VALPOVO/BELIŠĆE - U čast male, ali važne rijeke koja spaja dva grada, Valpovo i Belišće, Udruga Karašicka Republika prvi je put organizirala Međunarodni dan Karašice, u sklopu kojeg je proteklih dana održan niz atraktivnih zbivanja na području Valpovštine.

- Nakon Dunava i Drave i Karašica je dobila svoj dan, i to u trajanju od 10 dana! - s ponosom su objavili u Karašickoj Republici.

Program su počeli fotonatječajem pod nazivom "Ljubav na Karašici", a u događanja su uvrstili i biciklijadu nazvanu "Mostovi okruga Karašice", u sklopu koje su biciklisti obišli tri naselja i 7 mostova. U Srednjoj školi Valpovo Dinko Župan održao je predavanje "Voda - krvotok planeta Zemlje", čiji je cilj bila edukacija mladih o važnosti očuvanja okoliša. Nije se zaboravio ni ekološki segment manifestacije pa je bilo organizirano čišćenje Karašice.

Središnji dio manifestacije organizatori su ostavili za vikend, u kojem su uz mnogo zabavnog sadržaja, dobru glazbu, roštilj, druženje u prirodi, pripremili i ekskluzivnu utrku u - ribičkim čizmama, "Kara*Ran". Pred natjecateljima je bio zadatak u što kraćem vremenu kroz vodu istrčati 60 metara – od jednog do drugog mosta! Međunarodni dan Karašice lokalno je obilježavanje Svjetskog dana zaštite okoliša kao dio aktivnosti projekta Grada Valpova "Zeleno Valpovo" financiranog iz OP Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020. Zaštita okoliša i održivost resursa. L. Aničić
Možda ste propustili...

OD 1. VELJAČE NOVI IZRAČUN ZA OTPAD

Fiksni je dio cijene manji, varijabilni viši

“RAZLIČITI SMO, ALI NAM JE OSMIJEH ISTI”

Mali “suncokreti” pomogli su malim Indijcima u Puri

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MELITA ABIČIĆ U "MUŠKOM" POSLU

U autobusu koji vozi Melita svi se osjećaju sigurnima

2

OPĆINA DRAŽ MEĐU DESTINACIJAMA S VELIKIM PORASTOM NOĆENJA

Vidikovac i pristanište za čamce čekaju na natječaj, uredit će i topoljsku plažu

3

ŠUMAR I PISAC IZ OTOKA

Opisao iskustva iz kriminalnog miljea i zatvora