Osijek
21. OSIJEK STREET RACE SHOW

Adrenalinski vikend položio je ispit
Objavljeno 26. svibnja, 2019.

Iako će možda zvučati lokalpatriotski, ali Osijek ima "ono nešto". To je grad koji privlači posjetitelje iz drugih mjesta u Hrvatskoj, ali i iz drugih država. Unatoč činjenici da se u gradu održala još jedna međunarodna sportska priredba - Dobro World Cup Osijek, s vrhunskim svjetskim gimnastičarima, brojni su se gledatelji, njih nekoliko tisuća, odlučili pogledati drugu sportsku priredbu, 21. zaredom Street Race Show, koji je u subotu i nedjelju održan na pisti Sportske zračne luke Osijek-Čepin.

Već od petka se osjetilo da počinje pravi adrenalinski show, kada su na prostor zračne luke počeli pristizati natjecatelji iz više država iz hrvatskog okruženja, te iz drugih klubova u Hrvatskoj. Prvi je put u samoj blizini piste omogućeno kampiranje kako bi natjecatelji odmah nakon umivanja mogli krenuti na stazu. Vrijedne organizatore iz Auto kluba Slavonija, za razliku od prethodnih godina, poslužilo je vrijeme, jer kiša je zaobišla ovo atraktivno natjecanje. I ovaj put Osijek se pokazao odličnim domaćinom, koji izlazi u susret natjecateljima i posjetiteljima, a sve kako bi opušteni vozači mogli pokazati ono što najbolje rade - doista jure poput vjetra.

Već prvog dana natjecanja, u subotu, gledatelji su oduševljeno popratili nekoliko uistinu odličnih rezultata na stazi koja je dugačka 402 metra. Tako je Marko Sitar na svom motociklu u Osijeku ušao u "osmicu", odnosno u krug vozača koji su stazu odradili brže od devet sekundi. Njega se pozorno moralo pratiti jer je u sekundi projurio pokraj tribine s oduševljenim gledateljima. Inače, posebnost osječke utrke je da se uz iskušane profesionalce na stazi mogu okušati i amateri, oni koji puno vremena i nemalo novca troše kako bi nadogradili svog ljubimca. Ti automobili su i dalje na cesti u normalnom prometu, dok kod profesionalaca, jurilice svoje kilometre broje samo na stazi od 402 metra. A i gorivo im je malo drukčije od standardnih dizelaša i benzinaca.

Posebnost osječke utrke je što su u samo nekoliko minuta mogli čuti nekoliko različitih jezika. Kolone ljudi pohodile su i parkiralište gdje su bili smješteni natjecatelji i njihovi timovi, koji su spremno odgovarali na brojne upite znatiželjnika.

Osijek Street Race Show još je jednom pokazao da je postao brend Osijeka, koji svake godine privlači sve više posjetitelja iz drugih krajeva Hrvatske i inozemstva. I svi su jedinstveni, riječ je o odlično organiziranom atraktivnom natjecanju i jedva čekaju da se vrate u Osijek na novi adrenalinski vikend u što skorije vrijeme.

Milan Bugarić
EDUCIRANA PUBLIKA
I domicilni, osječki gledatelji u velikom broju pohodili su adrenalinski vikend. Već nakon nekoliko minuta boravka u boksu s natjecateljima, a potom i na tribini, shvatili smo kako je većina posjetitelja, i muških i ženskih, jako dobro “potkovana” znanjem o jurilicama. U tom slučaju ne treba iznenaditi reakcija publike na svaku bolju vožnju natjecatelja na stazi.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike