Osijek
ZAJEDNIČKI KONCERT DJEČJIH ZBOROVA

Lijepa osječko-đakovačka priča
Objavljeno 26. svibnja, 2019.
Dječji zborovi HPD-a Lipa iz Osijeka i Glazbene škole pri OŠ "Ivan Goran Kovačić" iz Đakova održali su u petak, 24. svibnja, zajednički koncert u dvorani Glazbene škole Franje Kuhača u Osijeku.

Formiran u listopadu 2018. godine, Dječji zbor HPD-a Lipa prvi je takve vrste u 143 godine dugoj povijesti tog pjevačkog društva, jednog od najboljih i najtrofejnijih u Hrvatskoj. Oba zbora nastupaju pod ravnanjem dirigentice Marijane Matijević, od 1992. godine aktivne članice HPD-a Lipa, koja redovito i uspješno sudjeluje na mnogim glazbenim događajima u Hrvatskoj i inozemstvu, a motivacija za organizaciju zajedničkog koncerta ova dva zbora proistekla je, doznajemo, iz želje da se povežu djeca dvaju gradova i stvori lijepa glazbena osječko-đakovačka priča koja ima temelj u zajedničkoj dirigentici, iskusnoj maestri koja iza sebe ima niz priznanja i nagrada.

A priča je doista lijepa i nadamo se da će se što češće ponavljati. Pod ravnanjem dirigentice Matijević, zborovi su dupkom ispunjenu dvoranu počastili dojmljivim izvedbama 15-ak raznovrsnih skladbi, od Tihe, tihe pjesme G. Viteza/J. Mandića, preko Mozartove Čežnje za proljećem i S. Stephen/L. Bernstein skladbe Tonight iz mjuzikla West Side Story, do Bohemian Rhapsody, velike uspješnice legendarne grupe Queen.
I. Alilović
Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

Najčitanije iz rubrike