Sport
DANAS DVA OSJEČKA FINALA

Seligman: Aurel predvodi najnoviju generaciju naših mladih i sjajnih gimnastičara
Objavljeno 25. svibnja, 2019.

Osječani su već znali. Subota u Gradskom vrtu rezervirana je za nastup osječkih gimnastičara. Prvih godina Robert Seligman i Tomislav Marković. Robi na konju, Tomi na parteru. U međuvremenu je (pre)kratko na sceni bio i Andrej Korosteljev, a, na žalost, od 2017. godine u vrhunskoj gimnastici više nije Tomislav Marković.

Prošle godine na scenu je stupio Aurel Benović. Izdanak Gimnastičkog društva Osijek Žito, klupski kolega Seligmana i Markovića, koji je danas u klubu zaposlen u radu s najmlađim uzrastima. Malo mu je 2018. nedostajalo za finale. Bio je deveti. Zato je sve popravio na svom drugom Dobro World Cupu. U svoje prvo finale na parteru ušao je s četvrtom ocjenom. Može li danas osvojiti medalju i postati četvrti Osječanin s medaljom u Gradskom vrtu, a treći na parteru nakon Markovića i Korosteljeva.

- Sve ovisi o tome što je odlučio Duco s kojm će startom krenuti u finalu. On radi vježbe s mnogo većim startovima. Ovo iz kvalifikacija bilo bi dovoljno ponovno za četvrto-peto mjesto - rekao nam je Tomislav Marković, Aurelov prethodnik, koji je otkrio kako se nakon kvalifikacija čuo sa svojim mlađim kolegom, kažu neki i "petim članom obitelji Marković", ali da mu nije dao nikakve savjete.

- Znam kako je to. Nisam ni ja prije natjecanja želio čuti nikakve savjete, pa mu neću ni ja pametovati. Ja ću biti samo navijač s tribina - rekao je Marković.

Hoće li raditi veći start, upitali smo njegovog trenera Vladimira Mađarevića.

- Procijenili smo da idemo s većim startom, ali samo za desetinku. Znači umjesto 5.7 iz kvalifikacija radit će 5.8. Problem je bila ta njegova ozljeda zbog koje je prošli tjedan bilo upitno hoće li uopće nastupiti u Osijeku. Ne želimo ponajprije zbog toga riskirati. S druge strane, razmišljali smo, idemo ga "gurnuti u vatru", neka radi najbolje što može s najjačom vježbom. Međutim, pred domaćom je publikom. Zar nije bolje neka ljepše sigurnije odradi svoje prvo finale na siguran način negoli da kiksa. Uz to, procijenili smo kako je s desetinkom većom ocjenom konkurentniji za medalje. Dolgopyat je veliki favorit i on će osvojiti zlato, osim ako ne kiksa, dok bi se s Gonzalezom i Prokopevim mogao upustiti u borbu, bez obzira na to što će sigurno i oni dizati start - rekao je Mađarević.

Nastup Aurela Benovića, nakon svoga nastupa, s tribina je odgledao i Robert Seligman.

- Gledao sam u društvu osječkih sportskih radnika. I iznimno mi je drago što je ovo pokazao. Dolazi još mlađa generacija hrvatskih gimnastičara, još mlađa od ove sjajne Srbićeve, a upravo je Aurel predvodnik te najnovije generacije hrvatskih gimnastičara. On sigurno vrijedi još više, a što će, vjerujem, uskoro i pokazati - rekao je Seligman o svom mlađem klupskom kolegi. K.Lacković
Najčitanije iz rubrike