Sport
U NEDJELJU POČINJE TENISKI GRAND SLAM - ROLAND GARROS

Donna u Parizu kreće protiv 112. na svijetu
Objavljeno 25. svibnja, 2019.
U nedjelju na pariškoj zemlji počinje 123. izdanje teniskog Grand Slama - Roland Garrosa. Ovoga su se tjedna igrale kvalifikacije, u četvrtak je odrađen ždrijeb parova 1. kola, a u nedjelju počinje ono pravo - tenisačice i tenisači kreću u pohod na veliki pobjednički pokal koji brane Rumunjka Simona Halep i Španjolac Rafael Nadal.


Na novoobnovljenim terenima Roland Garrosa u 1. kolu su i hrvatski predstavnici: Donna Vekić, Petra Martić, Marin Čilić i Borna Ćorić, koji na startu ne bi smjeli imati većih teškoća.


Prvog dana, odmah u nedjelju, na teren će Čilić i Martić. Prvi hrvatski reket nije u bajnoj formi, ali Talijan Thomas Fabbiano ne bi smio biti prevelik izazov. Čilić je postavljen za 11. nositelja i svaki drugi rezultat, osim pobjede protiv 98. tenisača svijeta, bila bi prvorazredna senzacija. Petru, pak, na startu očekuje meč s Tunižankom Onsom Jabeur protiv koje do sada nije igrala.


Osječanka Donna Vekić u 1. kolu igrat će protiv Britanke Katie Boulter. Bit će to prvi međusobni obračun tih 22- godišnjakinja, a Donna je puno bolja i kvalitetnija igračica.

Ćorić je 13. nositelj, a njegov prvi suparnik na drugom Grand Slamu sezone je Slovenac Aljaž Bedene. Do sada su igrali tri puta, a Ćorić je upisao dvije pobjede. Inače, 29-godišnji Slovenac trenutačno je 97. tenisač svijeta. Veteran Karlović igrat će protiv starog poznanika Španjolca Feliciana Lopeza. Bit će to sudar dvojice igrača iz stare garde, Big Ivo ima 40, a Feliciano 37 godina. Do sada su igrali čak 11 puta, a hrvatski tenisač upisao je sedam pobjeda. I. Li.
Najčitanije iz rubrike