Sport
OSJEČANKE PROTIV DINAMA

Trener Rudež se oporavlja, Nada vodi ekipu s klupe
Objavljeno 25. svibnja, 2019.
Osječanke imaju problema s ozljedama i bit će nekompletne na Maksimiru, a ozljeđen im i trener

Nekompletne će nogometašice Osijeka ići na subotnje, posljednje ovosezonsko gostovanje u Zagreb, gdje će im od 19 sati suparnik biti Dinamo.

Ne zna se tko će od igračica aktualnih prvakinja Hrvatske otputovati na ogled u Maksimir jer ima nekoliko ozlijeđenih koje će se čekati do posljednjeg trenutka. Poznato je, međutim, da ih s klupe neće voditi Tihomir Rudež jer mu je ovoga tjedna puknula Ahilova tetiva i nakon operacije morat će mirovati nekoliko dana, tako da će ekipu u tome susretu 17. kola voditi Nada Deže u debitantskoj ulozi. U nezgodnom trenutku jer "zečice" ne smiju načiniti krivi korak kako bi ga zadržale s vodećim Splitom koji je u posljednjem kolu gost na "Mačkamami". Tada ga treba dočekati u aktualnom zaostatku od tri boda koliko, dakle, večeras treba uzeti u Maksimiru. Osječanke izvjesno očekuje teži sezonski zadatak budući da je ekipa Dinama trećeplasirana i sigurno ima golemi motiv gošćama pokvariti planove.

- Znamo da nas čeka iznimno motivirani protivnik koji je na putu povratka stare slave. Samo, međutim, na putu jer mu za naše dostizanje treba još dosta, a to namjeravamo zorno demonstrirati večeras u Maksimiru. Susret, zapravo, ovisi o nama, odnosno angažmanu igračica, u što uopće ne dvojim jer kada god iziđu na teren, daju maksimum, a to u državnom okvirima uobičajeno bude dostatno za pobjedu. Neovisno o tome tko se suprotstavio "modrom" sastavu, vjerujem da će ga nadjačati, a za ukupan rezultat ne mogu jamčiti jer je protivnik ipak zahtjevniji od brojnih prethodnih. Zadržat ćemo, međutim, bolju gol-razliku od Splićanki uoči posljednje runde kako bi nam posao bio donekle olakšan. Danas nije sigurno lagan, ali ipak je kvaliteta na našoj strani kao i duh trenera Rudeža, koji je dao osnovne smjernice za večerašnji zaključni ovosezonski gostujući susret - pričala je debitantica Nada, koju u nogomenom svijetu mnogi pamte po djevojačkom prezimenu Bešker.

Dražen Lekšan
Parovi 17. kola
Dinamo (Zagreb) - Osijek, Katarina Zrinski (Čakovec) - Rijeka, Viktorija (Slavonski Brod) - Agram (Zagreb), Neretva (Metković) - Marjan (Split) i Split - Pregrada.
Možda ste propustili...

PRVA POLUFINALNA UTAKMICA DOIGRAVANJA ZA PRVAKA

Brokeri napravili prvi korak prema finalnoj seriji

KREĆE POLUFINALNA SERIJA DOIGRAVANJA ODBOJKAŠA ZA PRVAKA HRVATSKE

Mursaši kod Ribola Kaštela priželjkuju reprizu Kup izdanja

BAKLJA ZA OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU 2024.

Upaljen olimpijski plamen u drevnoj Olimpiji

Najčitanije iz rubrike