Regija
KOMUNALNO PRISTANIŠTE

Otvorena Marina sa 140 vezova za čamce i brodice
Objavljeno 25. svibnja, 2019.
Butković je ocijenio kako je ovo početak snažnijeg razvoja na Dunavu i korištenja njegova potencijala
VUKOVAR - Na prigodnoj svečanosti u Vukovaru otvoreno je novoizgrađeno Komunalno pristanište Marina, opremljeno s ukupno 140 vezova, odnosno 90 za čamce do 6 metara i 50 za brodice duljine do 12 metara.
Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture, rekao je kako je riječ o posebnom događaju, za čiju su realizaciju izdvojili 9,1 milijun kuna, dok je Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara osigurao pola milijuna.


- To je dobar signal da je Hrvatska, uz to što je morska i jadranska, i podunavska zemlja te je ovo početak snažnijeg razvoja na Dunavu kako bismo potencijale što bolje iskoristili - naveo je Butković te dodao kako je njegovo ministarstvo prisutno u cijeloj Vukovarsko-srijemskoj županiji u realizaciji različitih projekata. Najavio je i kako će krajem godine raspisati natječaj za prvu fazu obilaznice Vukovar, a ukupna vrijednost projekta koji će pridonijeti smanjenju prometnih gužvi iznosi 200 milijuna kuna.


Gabrijela Žalac, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU, poručila je kako je izgradnja Marine u Vukovaru važna ne samo za ljubitelje sportskih čamaca već je tim projektom istaknuto i gospodarsko značenje Dunava za Vukovar i cijelu Hrvatsku.


- Naše će ministarstvo u studenome preuzeti jednogodišnje predsjedanje EU strategijom za Dunavsku regiju i vjerujem kako ćemo to iskoristiti za promoviranje Vukovara, posebice kada govorimo o lučkoj infrastrukturi - navela je.


Gradonačelnik Ivan Penava podsjetio je da je Vlada RH 2016. godine prihvatila realizaciju projekta te uz riječi zahvale naglasio kako Vukovarci generacijama respektiraju Dunav i žive na njemu.


- Za nas je ovo iznimno važno, a ulaskom u EU još smo više postali svjesni značenja Dunava, koji nas povezuje s Europom i svijetom. Postojeća je lučica bila prenapučena i imali smo velik problem sa spremanjem plovila i tijekom i izvan sezone, jer postojeći kapaciteti nisu bili dovoljni - pojasnio je Penava te dodao da će ubrzo, sukladno zakonu, raspisati natječaj kako bi upravljanje Marinom pripalo onima koji su najviše zainteresirani i koji će koristiti njezine sadržaje.
Alen Jakumetović, ravnatelj Lučke uprave Vukovar, naglasio je kako sudjeluju i u drugim projektima koji se odnose na razvoj i modernizaciju Luke Vukovar, proširenje putničkog pristaništa Vukovar, izgradnju putničkog pristaništa u sklopu uređenja Arheološkog parka Vučedol i uređenje Otoka sportova.


Dragana Korpoš
vrijednost
UPRISTANIŠTE ULOŽENO 9,6 MILIJUNA KUNA
Slijedi program nerazvrstanih cesta
Butković je podsjetio kako je Vlada RH prije tri tjedna usvojila plan obnove komunalne infrastrukture za Vukovar vrijedan oko 1,4 milijarde kuna, naglasivši kako je on sublimirao sve ono što imaju naše tvrtke u provedbi i realizaciji velikih infrastrukturnih projekata u Vukovaru

"U rujnu ćemo s Gradom riješiti i program nerazvrstanih cesta, kako bi sljedeće godine i 152 milijuna kuna, koliko je Vlada osigurala, moglo krenuti u realizaciju. Sve ovo govori kako vodimo računa o ravnomjernom razvoju svih hrvatskih županija, gradova i općina", rekao je Butković, ističući kako je veliki projekt za Slavoniju i Baranju postigao velike rezultate i sve usmjerio ka realizaciji velikih projekata, što je garancija za ostanak ljudi.
Možda ste propustili...

JOŠ JEDNA ŽELJA MJEŠTANA VALPOVŠTINE POSTALA JE REALNOST

Novi most preko Vučice i novo raskrižje

POSAO ZA 60 RADNIH DANA

Golinci dobivaju LED javnu rasvjetu

Najčitanije iz rubrike