Regija
SAVRŠEN SPOJ SLIKARSTVA I GLAZBE

Ivanka Galić izložila slike na travu, uz gajde, gitaru i pjesmu
Objavljeno 24. svibnja, 2019.
ŽUPANJA - Drugom samostalnom izložbom pod nazivom "Jedna putna…" županjska umjetnica Ivanka Galić napravila je veliki iskorak jer je prvi put u više od deset godina postojanja Galerije LUŽ jedan autor odlučio izići iz prostora Galerije i dio uradaka izložiti na travi ispred nje. Izložba je imala poseban šarm i oduševila brojne sugrađane, koji su uživali u nesvakidašnjem događaju.Ivanka je supruga frontmena Opće opasnosti i najboljeg rock-vokala u Hrvatskoj, Pere Galića, i članovi umjetničke obitelji Galić preksinoć su prikazali savršen spoj slikarstva i glazbe. Program je počeo izvedbom sina Sebastijana na ritamgitari s gajdašem Adamom Svirčevićem. Zavidnim vokalnim sposobnostima oduševila je i kćerka Dajana nastupivši s Pandorom Zorić, a uzbuđenoj supruzi zapjevao je i ponosni Pero. Ivanka je izložila više od 40 slika, teme su joj raznolike, a na osobit način slika pejzaž, ljudsku figuru... Odvažno stvara i puno toga u likovnosti još obećava.

- Nemam okvire na slikama, nemam okvire ni u ovome, izašla sam van i to mi je dovoljno - kazala je i zahvalila svima, prije svega Općoj opasnosti, Gradu Županja i Županiji.

Predsjednik Udruge LUŽ 08 Zlatko Kokanović ustvrdio je da Galerija prešla cestu, što je dobra naznaka da se neka događanja mogu prenijeti i na vanjski prostor.

Gradonačelnik Davor Miličević zahvalio je autorici i njezinoj obitelji, koji su je podržavali da napravi i gradu podari jednu takvu izložbu, ustvrdivši da mu je drago što Županja ima takve osobe. Izrazio je nadu da će u dogledno vrijeme biti riješeno i pitanje gradske galerije.

Okupljeni posjetitelji koji su, kako je rekao moderator i galerijski producent Krešo Marić iz Gradskog muzeja Vinkovci, preksinoć nazočili jednoj putnoj, slikarskoj prezentaciji, uživali su u pjesmi, obiteljskoj i prijateljskoj zdravici, rakiji, vinu i ciganskome gulašu…

Marija Lešić Omerović
Rekla sam da mi je galerijski prostor tijesan i da moram izaći van, što sam i učinila, kazala je Ivanka Galić
POTVRDA ENERGIJE, RADA I ODVAŽNOSTI
Županjska akademska slikarica Gordana Matić ustvrdila je da je druga samostalna likovna izložba Ivanke Galić potvrda velikog stvaralačkog rada. “To je potvrda njene energije da napravi brzo, puno i da mi imamo u čemu uživati. Ja hoću više, hoću bolje i ja hoću dalje, to je novo geslo naše autorice. Odvažno stvara, i u svim njenim potezima, valovitim ili ravnim, vidi se velika odvažnost. Galerija LUŽ joj je dala priliku, a prilika puno znači i ona ju je apsolutno iskoristila, pokazujući se u punom sjaju i večeras”, kazala je čestitajući autorici.
Možda ste propustili...

IZLOŽBA U KNJIŽNICI U POVODU SVJETSKOG DANA UMJETNOSTI

Blackout poezija - radovi osnovnoškolaca

Najčitanije iz rubrike