Regija
U SREDNJOJ STRUKOVNOJ ŠKOLI A. HORVATA

Prezentacija utrke solarnih vozila Soela 2019.
Objavljeno 24. svibnja, 2019.
ĐAKOVO - Do posljednjeg mjesta ispunili su učenici Srednje strukovne škole Antuna Horvata učionicu gdje je jučer održana prezentacija utrke solarnih vozila Soela 2019., a predstavljen je i rad Sekcije za svemirsku tehnologiju u srednjim školama RH. Prezentaciju je održao prof. Stevče Arsoski, voditelj projekta i pokretač utrke solarnih vozila Soela te voditelj Sekcije za svemirsku tehnologiju u Tehničkoj školi Sisak.

- U njemu sudjeluju 22 škole iz RH, osječki FERIT, te po jedna ekipa iz Slovenije i BiH, a namjera nam je širiti te aktivnosti u svim srednjim školama jer ti programski sadržaji još uvijek nisu toliko zastupljeni u školskim programima, a trebali bi biti uključeni u redovito obrazovanje, na neki način u neke predmete u određenom opsegu - rekao je Arsoski.

Suorganizator je bila Zajednica tehničke kulture grada Đakova, čiji je Danko Koliš rekao da je želja suradnja sa središnjim školama u Đakovu.

- Stoga smo danas krenuli s prvim programom, zajedno s prof. Arsoskim. Prvi projekt je predstavljanje utrke solarnih vozila. Đakovo ima dosta dobrih školskih programa, no ovako napredne tehnologije kaskaju za drugim dijelovima RH, a mlade treba pripremiti i učiniti konkurentnima na tržištu rada RH, ali i EU i svijeta - rekao je Kočiš. S. Župan
Možda ste propustili...

DO VALENSA I IZ OSIJEKA I SL. BRODA

Vikend uz glazbu, craft pivo, stare vinile, stripove

UČENICI INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKE ŠKOLE VIROVITICA

Dravskoj priči donirali presadnice cvijeća

Najčitanije iz rubrike