Crna kronika
TEŠKA NESREĆA KOD BELIŠĆA

U naletu auta na traktor
kosilicu poginuo vozač
Objavljeno 24. svibnja, 2019.
Tragičan sudar dogodio se u petak oko 16 sati nedaleko od cestovnog mosta s baranjske strane

Teška prometna nesreća u kojoj je poginuo 70-godišnji vozač dogodila se u petak poslijepodne u neposrednoj blizini Belišća, s baranjske strane. Do nesreće je oko 16 sati došlo na državnoj cesti D517, 500-tinjak metara od mosta preko Drave u smjeru Baranjskog Petrovog Sela.


Kako doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske, zbog još neutvrđenog razloga Mercedes njemačkih registracija, koji je vozio 70-godišnjak, prednjim je dijelom snažno udario u traktor kosilicu cestraske službe koji se kretao u istom smjeru. Od siline udarca prednji dio automobila potpuno je uništen, a unatoč činjenici da su se na Mercedesu aktivirali zračni jastuci, vozač je od težine zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu nesreće. Vozač traktora, pak, nije teže ozlijeđen.


O nesreći su odmah obaviješteni vatrogasci i hitna pomoć. Vatrogasci DVD-a Belišće su s pomoću hidrauličnih škara prvo otvorili vozačeva vrata, nakon čega su djelatnici hitne pomoći prišli vozaču. Nažalost, mogli su samo konstatirati njegovu smrt jer su ozljede koje je zadobio bile preteške. Potom su liječnici, s obzirom na to da su stigla još jedna kola hitne pomoći, pregledali vozača traktora kosilice, iako nije imao vidljivih ozljeda, no bio je u šoku.


Za vrijeme intervencije vatrogasaca i nakon toga očevida od djelatnika Policijske uprave osječko-baranjske cesta prema Belišću bila je zatvorena za sav promet, pa su policajci sva vozila preusmjeravali natrag prema Belom Manastiru ili Dardi i mostu kod Višnjevca te prema Belišću na drugoj strani. Očevid bi trebao pokazati što je točan uzrok ove cestovne tragedije.
.
Milan Bugarić
Gotovo na istom mjestu prije pet godina, u sudaru kombija i automobila, poginule su dvije osobe. Život su izgubili vozač automobila iz Belišća i njegova suvozačica iz Valpova. Oboje su, kao i svaki dan, tom cestom išli na posao u belomanastirski Centar za socijalnu skrb. Vozač je od težine zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu nesreće, a teško ozlijeđena suvozačica u kolima hitne pomoći na putu do Kliničkog bolničkog centra Osijek
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike