Osijek
GRAD DODIJELIO PRORAČUNSKA SREDSTVA

Milijun kuna udrugama za projekte
Objavljeno 25. svibnja, 2019.
U Galeriji Waldinger jučer su dodijeljeni ugovori o dodjeli financijskih sredstava udrugama na temelju provedenog Javnog natječaja za financiranje projekata i programa udruga iz proračuna Grada Osijeka u 2019. Ugovori su potpisani za 91 projekt, ukupne vrijednosti od 976.000 kuna, a svečano su ih uručili zamjenici gradonačelnika Žana Gamoš i Boris Piližota.

- Riječ je o 11 područja financiranja djelovanja udruga, a isplata slijedi početkom lipnja. Zajedno s vama nastavit ćemo kvalitetnu suradnju i pratiti realizaciju vaših projekata - naglasila je Gamoš, a Piližota je dodao kako mu je drago što će svi ti odabrani programi i projekti biti realizirani na zadovoljstvo članova udruga, ali i svih ostalih građana. Čestitao je predstavnicima udruga koji su se kvalitetno pripremili za programe u brojnim područjima, a riječ je o područjima ljudskih i manjinskih prava, demokraciji i razvoju civilnog društva, stvaralaštva mladih, zaštite potrošača, zaštite okoliša i održivog razvoja, socijalne djelatnosti, komunalno-stambene problematike, gospodarstva, zaštite zdravlja, izvaninstitucionalnog obrazovanja, počasne garde te udrugama proizišlim iz Domovinskog rata.

Dogradonačelnici su podsjetili da je u ovom trenutku u tijeku još pet drugih javnih poziva za jednokratne aktivnosti osječkih udruga koje je odobrio osječki gradonačelnik Ivan Vrkić, ukupne vrijednosti od 645.000 kuna. Ma.M.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike