Osijek
12. MILANKOVIĆEVI CIKLUSI U DALJU

140. obljetnica rođenja Milutina Milankovića i deset godina KZC-a
Objavljeno 24. svibnja, 2019.
Velike se dvije obljetnice obilježavaju u Dalju u subotu, 25. svibnja. Đorđe Nešić, ravnatelj Kulturno-znanstvenog centra "Milutin Milanković", ističe kako su se poklopile 140. obljetnica rođenja Milutina Milankovića, u svijetu poznatog znanstvenika, rođenog Daljca, i deset godina rada Kulturno-znanstvenog centra "Milutin Milanković" Dalj.

- Ovo je veliki događaj za nas u cijeloj općini Erdut, stoga smo pripremili bogat program koji počinje u 11.30 sati koktelom dobrodošlice uglednim znanstvenicima i drugim gostima. U 12 sati počinjemo predstavljanje modela Venere u okviru Milankovićeva planetarija (Rade Manojlović) - kaže Nešić.

Program se nastavlja otvorenjem izložbe i likovne kolonije "Spektar Milutina Milankovića", "Dunav nekada i sad", izložbe plakata i "Zapis kretanja Sunca" (Đorđe Nešić), slijedi otvaranje male Meteorološke stanice (Dalibor Mesarić), pa predstavljanje modela "Živi svijet ledenog doba" (Aleksandar Petrović, Radomir Putnik, Božidar Albaz). Nešić će prezentirati rad KZC-a u deset godina, a dodijelit će se i Zlatna medalja Milankovićevih ciklusa prof. Andreu Bergeru te će se dodijeliti i Plaketa za doprinos radu Kulturno-znanstvenog centra "Milutin Milanković" Dalj. D. Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike