Sport
KVALIFIKACIJE ŽENSKOG PRESKOKA

Tijana nastupa i u subotu, Ema završila 11.
Objavljeno 23. svibnja, 2019.
Ženski dio hrvatske gimnastičke reprezentacije jučer su u Osijeku predstavljale Tijana Tkalčec i Ema Kajić, obje u preskoku. Prva je svoj nastup odradila Ema koja je s prosječnom ocjenom 12,650 na kraju zauzela 11. mjesto, a finale joj je izmaknulo za dvije desetinke.


Subotnji finalni nastup u dvorani Gradski vrt zato neće propustiti Tijana koja je za svoja dva preskoka u kvalifikacijama zaradila prosječnu ocjenu 13,275 te se kao četvrta plasirala u borbe za medalje. Jasno, nakon takvog nastupa zadovoljstva nije nedostajalo.


- Vrlo sam zadovoljna svojim nastupom. Ušla sam u finale i i ponovno mogu pred domaćom publikom nastupati u subotu u finalnom danu. Za finale sam pripremila novi skok, malo pojačani, i nadam se da će me to, ako ga dobro odradim, dovesti i do postolja. U kvalifikacijama sam odradila najbolje što sam mogla one svoje stare skokove, a najvažnije je da je sve prošlo bez ozljeda.


Bolje od Tkalčec bile su samo Slovenke Teja Belak (14,250) i Tjasa Kysselef (13,525) te Ukrajinka Angelina Radivilova (13,700) koje bi joj i trebale biti najveće suparnice u borbi za željeno odličje.

- Konkurencija je jaka, posebice nas prvih pet, jer sve radimo otprilike podjednake skokove. Slovenka Belak ipak ima nešto jače skokove i nešto bolje ocjene od nas, tako da mislim da je ona definitivno favorit za zlato, no nas ostale četiri možemo se boriti za druge dvije medalje. Odličan je osjećaj skakati na domaćem terenu, drago mi je da mogu baš osječkoj publici pokazati svoj novi skok i nadam se da će biti uspješan. Pomaže mi sav taj adrenalin koji domaća publika nosi, tako da mi je mnogo lakše skakati ovdje nego negdje vani - rekla je Tkalčec nakon ulaska u finale preskoka. G.R.


Goran Roguljić
Danas nastupaju Srbić, Đerek i Zwicker
Drugog kvalifikacijskog dana u Osijeku su na rasporedu muški preskok, preča i karike te parter i greda za gimnastičarke. Natjecanja također počinju od 15 sati u dvorani Gradski vrt, a Hrvatska će imati tri predstavnika. Najjači adut svakako je svjetski prvak iz 2017. Tin Srbić koji će na preči loviti svoju treću uzastopnu pobjedu u Osijeku. Osim njega, za nastup u nedjelju u kvalifikacijama grede i partera borit će se Christina Zwicker i Ana Đerek.
Možda ste propustili...

NA IGRALIŠTU SD-a OLIMPIJA

U subotu Memorijal Milenko Tomas

PRVA LIGA RUKOMETAŠICA

Osječanke krenule porazom u Sinju