Novosti
DRŽAVNO IZBORNO POVJERENSTVO

Izbore ćemo provesti zakonito, kao i uvijek
Objavljeno 23. svibnja, 2019.
Državno izborno povjerenstvo u četvrtak je priopćenjem reagiralo na "dezinformacije o provedbi izbora" istaknuvši da ne postoji višak broja birača u Hrvatskoj, da je tvrtka APIS IT angažirana samo za informatičku podršku izbora te je pozvalo medije i analitičare izbora da "odgovorno pristupaju analizama, kako svojim paušalnim ocjenama ne bi kontaminirali izborne procese".


DIP je objavio reakciju na "reciklažu netočnih činjenica i podataka, kao i lažnih konstrukcija u medijima u vezi s dosad održanim izborima u Hrvatskoj, kao i u vezi s pripremom i provedbom izbora za Europski parlament".
U vezi s brojem birača priopćeno je kako DIP "nema niti je ikada imao u rezervi višak broja birača koje može ubaciti strankama koje će dobiti izbore, te da je izborni sustav tako postavljen da nitko i nigdje ne može ubacivati glasove (ma što god to značilo), s obzirom na nekoliko razina kontrola". DIP ističe da će ove, kao i sve protekle izbore, provesti zakonito i transparentno i da će njegovi rezultati biti isključivo izraz volje birača. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike