Sport
TIN SRBIĆ

Osijek je za mene poseban zbog publike
Objavljeno 24. svibnja, 2019.
U Gradskom vrtu osvojio je već tri medalje, broncu 2016., a 2017. i 2018. pobijedio je na preči

Vezani članci

ROBERT SELIGMAN, ZAŠTITNO LICE DOBRO WORLD CUPA

Natjecatelji mi znaju reći kako u Osijeku imaju posebne emocije

Za Tina Srbića protekle tri godine bile su kao iz snova. U 22. godini može se pohvaliti svjetskim zlatom i europskim srebrom. Dosada je osvojio 12 medalja na turnirima Svjetskog kupa (pet zlata, tri srebra i četiri bronce), a tri je osvojio pred domaćom publikom. Na postolje u Gradskom vrtu prvi put je stao 2016., kada je bio brončani, a 2017. i 2018., kako to dolikuje trenutno najboljem hrvatskom gimnastičaru, trijumfirao je na preči - tako je tri od ukupnog broja medalja ugrabio pred domaćom publikom u Osijeku. Stoga, u Osijek je ove godine stigao s ciljem napada na treći naslov. Premda, ovaj dio sezone već je bio prilično naporan.

- Imao sam stvarno turneju, od Australije, preko Azerbajdžana i Katara, pa sve do Poljske. Ostavilo je traga na meni, ali ovo ne mogu propustiti. To je Osijek, moja Hrvatska. Jednostavno, obožavam ovdje nastupati.

· Zašto je Osijek za tebe poseban?

- Vrlo jednostavno pitanje. Osijek je za mene poseban zbog publike pred kojom obožavam nastupati. Nastupao sam u velikim svjetskim dvoranama, ali doma je doma, to se ne može mjeriti ni s čim. A i sama organizacija. Najbolja je od svih svjetskih kupova, to je činjenica. Tu sam osvojio već dva zlata i lijepe me uspomene vežu za Gradski vrt. Pale su tu i neke od mojih prvih velikih medalja. Najbolja uspomena koju mogu istaknuti je samo „biti ovdje“. Volim biti u Osijeku, reći ćemo da je to neka moja najdraža „uspomena“.

U Slavoniju nije stigao samo zbog Osijeka. Tjedan dana proveo je u Požegi, gdje je odradio vojnu obuku.

- Ne mogu procijeniti u kakvoj sam formi, no u Osijek ne dolazim tek tako. Opet je tu jako puno gimnastičara, puno i novih imena, koja još nisam imao priliku susresti. Bit će zanimljivo, a ja moram dati sve od sebe - rekao je Srbić.

Krešimir Lacković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike