Sport
FILIP UDE

U Gradskom vrtu priprema za Minsk
Objavljeno 24. svibnja, 2019.

Jedan od ponajboljih hrvatskih gimnastičara svih vremena i ove se godine vraća na domaći teren, jer je i za Čakovčanina Filipa Udea, kao i uostalom za svakog hrvatskog predstavnika, Osijek domaći teren. Osvajač medalja s europskog i svjetskog prvenstva, Mediteranskih te Olimpijskih igara u Osijeku će loviti još jednu medalju koja bi upotpunila njegovu, ionako bogatu, kolekciju. Trostruki hrvatski olimpijac, odnedavno ponovni višebojac, stigao je u Osijek spreman ponoviti 2014. godinu, kada je u Gradskom vrtu ostvario pobjedu.

- Osijek je za mene, kao i za sve nas hrvatske reprezentativce, posebno natjecanje. Za mene ono je trenutno vrhunac pripremne faze za nadolazeće Europske igre, koje će se u lipnju održati u Minsku, a na kojima ću biti jedini hrvatski predstavnik. To će mi biti odlična prilika da isprobam neke nove elemente, a koje planiram ubaciti u svoju vježbu.

Po čemu je Osijek za tebe poseban?

- U Osijeku sam prvi put osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju na konju s hvataljkama, i po tome je taj Svjetski kup za mene poseban. Zbog tih dragih uspomena, ali i atmosfere i domaćeg terena volim se vraćati ovdje.

Ove ćemo ga godine vidjeti u čak tri discipline.

- Nastupat ću na parteru, na konju s hvataljkama te na preči. Na konju pripremam nešto posebno, s obzirom na to da ću ići na nešto težu vježbu nego što je to bio slučaj na nedavnom Europskom prvenstvu u Szczecinu.

Najveću konkurenciju imat će u svom kolegi iz reprezentacije, Osječaninu Robertu Seligmanu.

- Konkurencija je, kao i svake godine, žestoka, natjecanje odlično pripremljeno i organizirano te sam siguran kako ni nama gimnastičarima, a ni publici neće ništa nedostajati. Svi ćemo uživati u odličnoj gimnastici - rekao je Ude.

Krešimir Lacković
Možda ste propustili...

ATLETSKA DIJAMANTNA LIGA

Sve počinje u Kini

OSJEČANIN U POLUFINALU EUROPSKOG PRVENSTVA

Pratljačić nokautirao Crnogorca, sa Srbinom za finale

Najčitanije iz rubrike