Crna kronika
U OSIJEKU I VIŠNJEVCU

Uhvaćen serijski provalnik u kafiće
Objavljeno 24. svibnja, 2019.
OSIJEK


Osječka policija otkrlila je identitet serijskog provalnika u ugostiteljske objekte u Osijeku i Višnjevcu. Osumnjičen je 40-godišnjak za provalu u sedam kafića.


Kako doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske, 40-godišnjak je sredinom travnja provalio u ugostiteljski objekt u Ulici Kneza Trpimira u Osijeku iz kojega je ukrao novčanik s više od dvije tisuće kuna. U noći s 18. na 19. travnja provalio je i u drugi ugostiteljski objekt u istoj ulici iz kojeg nije ukrao ništa. Potom je u periodu od 20. do 23. travnja provalio u ugostiteljski objekt u Ulici Stjepana Radića u Osijeku, no i ovdje nije ništa ukrao. U noći sa 24. na 25. travnja provalio je u ugostiteljski objekt u Ulici Josipa bana Jelačića u Višnjevcu i iz prostora kuhinje ukrao vrećicu novcem u iznosu većem od tisuću kuna. Odmah slijedeće noći, između 25. i 26. travnja, 40-godišnjak je provalio u ugostiteljski objekt u Ulici Stjepana Radića u Višnjevcu. Ovdje je ukrao novčanik s nekoliko stotina kuna i palicu za golf, pričinivši vlasniku štetu u iznosu većem od tisuću kuna. Iste noći provalio je u trgovinu u Ulici Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku iz koje je ukrao više od pet tisuća kuna. S početkom travnja 40-godišnjak je nastavio svoj provalnički pohod pa je provalio u ugostiteljski objekt u Kapucinskoj ulici u Osijeku, iz kojeg je ukrao više od tisuću kuna pologa.


Uz ovog višestrukog provalnika specijaliziranog za provale u ugostiteljske objekte otkriven je i 24-godišnjak koji je u travnju provalio u prodavaonicu u Jagerovoj ulici u Osijeku iz koje je ukrao elektronički uređaj vrijedan nekoliko stotina kuna. U vezi obojice policija podnosi posebna izviješća nadležnom državnom odvjetništvu.


Za sada je tek u početnoj fazi potrage i slučaj koji se zbio u noći između 21. na 22. svibanj kada je, još nepoznati lopov, provalio u ugostiteljski objekt u Bijelom Brdu iz kojeg je ukrao novčanik s više od tisuću kuna.
Tijekom prošle godine, u Osječko-baranjskoj županiji, kaznenim djelima protiv imovine, odnosno svih vrsta krađa, razbojništava i prijevara, nastala je šteta u iznosu većem od 10,3 milijuna kuna. To je veliko povećanje u odnosu na 2017. godinu kada je šteta iznosila nešto više od 6,2 milijuna kuna.S.Lacić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OSIJEK

Osumnjičena za pronevjeru novca

2

ODUZELI MU BOMBU I STRELJIVO

Morat će na sud jer nije dobrovoljno vratio oružje

3

PRIJAVLJEN 46-GODIŠNJAK IZ BOROVA

Zaplijenili mu 770,3 kg duhana