Osijek
50. OBLJETNICA OŠ “AUGUST ŠENOA”

Za rođendan škole priredili vremeplov
Objavljeno 24. svibnja, 2019.
Pjesmom, plesom i igrokazima te uz "školski likovni vremeplov", kojim su pokazali što su radili proteklih godina, u neka prošla vremena vratili su publiku u srijedu učenici OŠ "August Šenoa" na proslavi njezina 50. rođendana. Roditelji, sadašnji i bivši učenici te umirovljeni učitelji ispunili su školsku dvoranu. Od ravnatelja Krešimira Ćosića čulo se da je kroz školu prošlo više od 25.000 učenika.

- Školu je obilježio Domovinski rat i 1991., kada smo dobili priljev prognanih osoba. Važna je bila 2003. kada smo postali škola s ekostatusom, ali i 2015. kada smo postali "vježbalište" Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti. Danas, kao i prijašnjih godina, brojimo oko 300 učenika u 15 razreda. Radimo u jednoj smjeni, imamo produženi boravak, škola smo bez nasilja. Prilagodili smo se i vremenu u kojemu živimo. Na višu smo razinu podignuli našu web-stranicu, imamo i YouTube kanal. No najveći događaji su ispred nas - kurikularna reforma u koju se ove godine, kao i sve druge hrvatske škole, uključujemo i za koju se pripremamo - istaknuo je Ćosić. U vezi s tim saborski zastupnik Stjepan Čuraj, kao izaslanik ministrice obrazovanja Blaženke Divjak, poručio je kako reforma donosi ulaganja - u opremu, rad i plaće. Rođendan je školi čestitala i zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.

- Mogu izreći samo lijepe komentare i epitete za sve dobre projekte koje cijeli kolektiv - ravnatelj, sadašnji i bivši djelatnici, učenici i roditelji ove škole - rade i tako daju velik doprinos obrazovanju u našem gradu - kazala je Gamoš. Posebno su iznenađenje bili nastupi osječkih glazbenika Igora Delača i Blanke Došen.
J. Pejaković
Možda ste propustili...

HRVATSKA OBRTNIČKA KOMORA

Ispiti za poduku iz naukovanja

MEDIJSKOM PISMENOSTI PROTIV (DEZ)INFODEMIJE

Nagrade za najbolje studentske filmiće

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana