Regija
PROLJETNA PRIREDBA DRUŠTVA “NAŠA DJECA”

Slatina čeka status grada prijatelja djece
Objavljeno 24. svibnja, 2019.
SLATINA

Nakon dvije godine rada i opsežnih priprema, Koordinacijski odbor Grada Slatine predao je kandidaturu za dobivanje prestižne titule "Grad Slatina – prijatelj djece", i to je prva jedinica lokalne samouprave u Virovitičko-podravskoj županiji koja je to učinila. Upravo počinje ispitivanje javnosti (građana i djece) u gradu o učinjenim promjenama, a nakon ocjenjivanja očekuje se i rješenje da se Grad Slatina proglašava gradom prijateljem djece.

– Surađivali smo s vrtićima, školama, ustanovama, udrugama, policijom, zdravstvom, i stvorili jednu čvrstu vezu koja se nastavlja, a sve zbog naše djece – kaže predsjednica Društva Naša djeca Slatina i predsjednica Koordinacijskog odbora Snježana Pačarić.

– Ponekad je bilo naporno i teško, nailazili smo na razne prepreke, no uspjeli smo! Naša politika fokusirana je na obitelj i na jednakost svih građana. Svaka obitelj zaslužuje kvalitetan, sretan i zdrav život, a naša djeca su budućnost u koju trebamo ulagati sad i odmah. Ne možemo si priuštiti više ni dan čekanja, niti želimo ostati samo na obećanjima koja smo dali. Mnogo toga smo promijenili u gradu za našu djecu, a radimo i dalje na jednoj pozitivi koja uključuje sve nas, jer smo svi mi jednakovrijedni građani jednakih prilika, želja i mogućnosti – dodaje Pačarić.

U suradnji s dječjim vrtićima i školama Društvo Naša djeca ostvarilo je niz projekata, i u svima je do posebnog izražaja došlo volontersko djelovanje osoba koje su uvijek spremne pomoći i koje svaki slobodni trenutak poklanjaju aktivnostima s najmlađima. Rezultati njihova rada vide se na svakom javnom nastupu mališana, a u gradu gotovo da i nema manifestacije na kojoj oni ne sudjeluju.

Vidjelo se to i na tradicionalnoj Proljetnoj priredbi, koju je Društvo Naša djeca Slatina i ove godine organiziralo u okviru manifestacije pod nazivom "Hrvatska volontira".

Svojim pjesmicama, malim recitacijama i igrokazima te plesnim koreografijama nastupili su polaznici Dječjeg vrtića Suncokret i njegova Područnog odjela u Mikleušu, Dječjeg vrtića Zeko, učenici osnovnih škola Josipa Kozarca i Eugena Kumuičića, Područne škole Josipovo te polaznici dječjih kutaka Veseli sat Slatina i Josipovo. Uz roditelje malih izvođača, njihove bake i djedove, rodbinu i prijatelje, razigrane i bezbrižne nastupe pratile su i ravnateljice ustanova koje pohađaju, svi volonteri Društva Naša djeca, kao i brojni građani.
Petar Žarković
Slatina je prva jedinica lokalne samouprave u županiji koja je predala kandidaturu za prestižnu titulu
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

2

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

3

OPĆISKI PROJEKT U KARANCU

Sanacija Doma kulture stajat će 62 tisuće eura