Regija
PREMIJERA 26. SVIBNJA U CRKVI GOSPE FATIMSKE

“Dobri pastir” - film o fra Flavijanu Šolcu
Objavljeno 24. svibnja, 2019.
VUKOVAR

U organizaciji Župe sv. Josipa Radnika u vukovarskoj četvrti Borovo naselje i Udruge "Dr. Ante Starčević" iz Tovarnika, održat će se u nedjelju, 26. svibnja, s početkom u 19.30 sati u crkvi Gospe Fatimske (dvorana pastoralnog centra) premijera dokumentarnog filma "Dobri pastir", redatelja Srđana Segarića i producenta Antuna Ivankovića.

Dokumentarni film o fra Flavijanu Šolcu (1933. - 2017.) dojmljivo je svjedočanstvo "o svećeniku koji je u teškim i olovnim vremenima u kojim se našao hrvatski narod na prostoru bivše države sav svoj život posvetio istom tom narodu da mu prenese i sačuva vjeru". Scenarij filma temelji se na intimnoj verziji Flavijanova života kroz autentične iskaze svjedoka tog vremena. Vizualno se film bazira na arhivskoj građi - fotografijama, dokumentima i filmskim zapisima iz tih vremena.

- Godine 1962. dolazi fra Šolc u Borovo naselje s teškim zadatkom, da organizira vjerski život, uglavnom radnika tvornice "Borovo". Uporno i uz mnoge poteškoće uspijeva kupiti zemljište i gradi zajedno s vjernicima crkvu Gospe Fatimske. Gradnja crkve je herojsko djelo, a trajala je punih 14 godina - naveo je producent. U Ilok dolazi fra Šolc 1984. za župnika i gvardijana, a u jesen 1991. u Rijeci je skrbio o prognanim vjernicima. S.B.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike