TvObzor
SJAJAN POČETAK NOVE SERIJE

“Good doctor” osvojio hrvatske gledatelje i potukao konkurenciju
Objavljeno 24. svibnja, 2019.

Američka serija Good Doctor, nastala od kreatora popularne serije Dr. House (David Shore), koja je s emitiranjem započela na Novoj TV, iznjedrila je izvanredne rezultate. Prve tri epizode ostvarile su 33,4 posto udjela u gledanosti, a serija je sva tri dana emitiranja bila najgledaniji sadržaj u svom slotu i to u prosjeku 89 posto gledanija od prvog sljedećeg konkurenta. Najgledaniju epizodu, emitiranu u srijedu, pratilo je u prosjeku više od 365 tisuća gledatelja, odnosno epizoda je ostvarila 33 posto udjela u gledanosti.

Osim što je Good doctor osvojio hrvatsku publiku, uspjeh serije potvrdili su i podatci gledanosti američkoga tržišta. Već nakon prikazivanja prve tri epizode postala je ABC-ova najgledanija nova serija u posljednjih 14 godina te najgledanija američka serija koja je ujedno nadmašila gledanost Teorije velikog praska.

Glavni glumac utjelovljen je u liku Shauna Murphyja (Freddie Highmore), liječnika s autizmom i Savantovim sindromom u prestižnoj bolnici Sv. Bonaventure. Zbog glavnog lika i njegove neprilagođenosti onom što nazivamo normalnim, serija je izrazito topla, puna emocija ali i prožeta dramom jer svaki slučaj koji obrađuje Shaun Murphy na svoj specifičan način je pitanje života i smrti. Doktor Murphy doživljava i vidi stvari drugačije od svih ostalih, uvid u njegov svijet upoznaje se kroz odnos s bratom koji ga je štitio dok su bili djeca i bio njegova potpora, zatim odnos s direktorom bolnice koji je njegov mentor i prati ga otkad je bio tinejdžer te odnosa s pacijentima i drugim doktorima koji ga ne shvaćaju i ne prihvaćaju jer smatraju da zbog svojeg stanja ne može funkcionirati u njihovom okruženju. Glavni glumac, Freddie Highmore, za svoj je prikaz mladog kirurga bio nominiran i za prestižnu nagradu Golden Globe. N.Vek.
Možda ste propustili...

NA HBO MAX STREAMING PLATFORMI I HBO KANALU

Premijera miniserije “Simpatizer”

SCOOP BIOGRAFSKA DRAMA. REŽIJA: PHILIP MARTIN. GLUME: GILLIAN ANDERSON, KEELEY HAWES, BILLIE PIPER, RUFUS SEWELL, ROMOLA GARAI...

O novinarskom timu koji je razotkrio princa Andrewa

SATIRIČNA KOMEDIJA “IZA KULISA”

Jedinstven prikaz pandemije putem umjetnosti

Najčitanije iz rubrike