TvObzor
JULIA VOLKOVA & LENA KATINA (T.A.T.U.)

Bile su prvi lezbijski par na glazbenoj sceni, ali je bolest uništila njihovo prijateljstvo
Objavljeno 24. svibnja, 2019.
Julia je nakon povlačenja sa scene uplovila u bračne vode, dok je Lena nakratko nastavila glazbenu karijeru kao solo pjevačica

Nekada poznati ruski bend “t.A.T.u”, koji su činile Julia Volkova i Lena Katina, već godinama unazad izgubio se sa svjetske scene. Slavu koju su preko noći stekle velikim hitom “All the Things She Said” jednostavno je nestala nakon samo nekoliko godina provedenih na sceni. Posebnu pažnju javnosti privukle su činjenicom da su se predstavljale kao prvi lezbijski par na pozornici, što im je donijelo enormnu popularnost. Ipak, godinama kasnije, priznale su da su nježnosti koje su razmjenjivale na sceni bile samo dobar marketinški paravan, te da je sve to bio dio igre koju je osmislio menadžer benda.



Nestanak sa scene

Julia Volkova je nakon povlačenja s javne scene ubrzo uplovila u bračne vode, a u međuvremenu je dobila dvoje djece, dok je Lena nakratko nastavila glazbenu karijeru kao solo pjevačica, ali je i ona potom nestala sa scene. Volkova je u jednom intervjuu izjavila kako je ubrzo nakon završetka karijere oboljela od raka štitnjače zbog čega je na nekoliko mjeseci bila bez glasa i nije mogla govoriti. Dodaje da je operacija koja je za nju umalo bila fatalna prouzrokovala trajno oštećenje glasnica zbog čega je okrivila liječnike. U međuvremenu je postala i majka sina Samira i kćeri Viktorije, a sudeći prema njezinu izgledu, podvrgnula se i nekim estetskim zahvatima na licu.


U razgovoru za britanski “Mirror”, priznala je da je izgubila kontakt s Lenom, te da nije upoznata s čime se ona danas bavi.


- Napustili su me mnogi meni bliski ljudi. Kad su mi čuli glas poslije operacije, dok nisam mogla ni govoriti, shvatili su da im više ne trebam i prestali su mi se javljati. Nitko me nije nazvao, čak ni Lena - izjavila je Volkova.
Provokativna izjava

Julia je dodala da ne vidi ništa loše kad su u pitanju gay brakovi i veze, ali da svakako vezu između dvije djevojke doživljava kao nešto sasvim prirodno.


- Muškarac mora biti pravi muškarac. Dvije djevojke zajedno su nešto drugo, mnogo su ljepši prizor nego dva muškarca koja se ljube ili drže za ruke - izjavila je svojedobno i time razbjesnila mnoge obožavatelje nekada popularnog dvojca.
O Leninoj karijeri nije se znalo mnogo sve do njezine udaje za glazbenika Sašu Kuzmanovića podrijetlom iz Srbije, s kojim danas ima i sina Aleksandra. Nakon raspada benda, vratila se studiju i stekla zvanje diplomirane psihologinje, nakon čega je ponovo započela glazbenu karijeru u rodnoj Rusiji. Nažalost, nikada više nije stekla ni približnu slavu kakvu su imale ona i Julia u vrijeme provokativnog benda t.A.T.u. Na vrhuncu slave snimile su šest albuma, tri na ruskom i tri na engleskom jeziku, a njihov album “200 km/h in the Wrong Lane” ostvario je ogroman uspjeh diljem svijeta.

Adrian ANDREJEK
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: TOMISLAV MARIĆ - TOMA

Nekad treba izići iz zone komfora da bi se pomaknule neke osobne granice

2

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

3

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata