Sport
BELIŠĆANI ZADOVOLJNI PRED KRAJ PRVENSTVA

Najveća želja je u pravom ritmu završiti dobru sezonu
Objavljeno 22. svibnja, 2019.

Sve nogometno vrijedno i ono što gledatelje privlači na stadione moglo se ovog proljeća vidjeti u Belišću! Crveni u Trećoj HNL "istok" igraju agresivno, disciplinirano, njihove akcije imaju smisla i Belišće je dobilo obrise ozbiljne momčadi koja zna i može nadjačati svakog suparnika. Tako je bilo u subotu protiv Zrinskog, ali tako je ove sezone bilo mnogo puta. Statistika nije sve, ali ponekad puno toga ukazuje, a ona kaže kako su nogometaši Davora Rupnika postigli 52 pogotka i iza lidera Cibalije su najefikasnija momčad na trećeligaškom "istoku".

Može se kazati kako je dolazak Rupnika na klupu Belišća bio pun pogodak, pomladio je momčad, ostvario planirani plasman i afirmirao mlade igrače. Bilo je želja i prema iskoraku u Drugu HNL, no na taj plasman utječe mnogo faktora. Cibalia je dobila licencu za mjesto među drugoligašima, pa Belišćani ostaju na čekanju. Nogometni klub koji slavi 100 godina postojanja, kako stvari stoje, ostaje među trećeligašima i sljedeće sezone.

- Sve čestitke i zahvala idu mojim igračima. U proteklih 15-ak dana odigrali smo pet zahtjevnih natjecateljskih utakmica i odradili smo ih vrlo dobro. Pobijedili smo u Kupu Slavonac iz Ladimirevaca te Đakovo Croatiju, u prvenstvu Vihor i Zrinski te remizirali protiv Bedema. Naša požrtvovnost, baš svakog igrača, dovela nas je tu gdje smo danas. Neću pričati o novoj sezoni, još je prerano, samo bih ponovno pohvalio sve moje igrače, bili su vrijedni na treninzima i dobri u utakmicama. Za ovih godinu dana koliko smo zajedno nije bilo ni jednog povišenog tona ili bilo kakvog iskakanja što se tiče discipline - kaže trener Davor Rupnik, a o sljedećem suparniku u trećeligaškom prvenstvu, Mladosti iz Ždralova, ima samo riječi hvale.

- Idemo u goste pravim sportskim prijateljima. Bodovna situacija i pogled na tablicu kod oba sastava vrlo su ugodni, mi smo četvrtoplasirani, a Mladost šesta. Zbog tri žuta kartona na put neće ići Paulić i Pačar, a vjerujem da tko god istrči, dat će sve od sebe - zaključio je trener Davor Rupnik.

Za one koji vole statistiku spomenut ćemo da je od 23 igrača, koliko ih ima u prvom sastavu Belišća, čak 17 mlađih od 21 godine. To je jedna od stvari koja veseli, a treba spomenuti i kako je 20-godišnji Filip Radovanović, u subotu najbolji pojedinac susreta protiv Zrinskog, postigao 15 prvenstvenih pogodaka, pet glavom, pet lijevom nogom i pet desnom nogom. To je dobar kapital za budućnost kluba.

Zdenko Kaptalan
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini