Regija
AGOLOMERACIJA POŽEGA

Prvi ugovor za 92 milijuna kuna
Objavljeno 23. svibnja, 2019.
POŽEGA - Za nešto manje od dva mjeseca počinju radovi na projektu Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Požega. O tome je u gradskoj vijećnici potpisan ugovor, vrijedan gotovo 92 milijuna kuna (bez PDV-a). To je samo prvi u nizu ugovora za rekonstrukciju i izgradnju sustava vodoopskrbe i sustava odvodnje na području aglomeracije Požega.


Izvođači radova su Zajednica ponuditelja KOMING d.o.o iz Koprivnice, Niskogradnja Marijanović d.o.o. iz Kaptola i Promet Građenje d.o.o. iz Požege, a partneri projekta su Grad Požega i općine Brestovac i Velika. U ime investitora tvrtke "Tekija" d.o.o Požega ugovor je potpisao direktor Ante Kolić, a u ime izvođača Nedjeljko Potroško, direktor KOMING-a Koprivnica. O važnosti projekta govorio je Zoran Đuroković, ravnatelj Hrvatskih voda. Uspješnost u realizaciji projekta poželio im je gradonačelnik Darko Puljašić, rekavši kako se radi o projektu koji je jamstvo za bolji i kvalitetniji život nas i naše djece. Potpisivanju su nazočili i (grado)načelnici Pleternice, Brestovca i Velike, čije područje obuhvaća taj projekt.
Cjelokupni projekt obuhvaća novogradnju i rekonstrukciju sustava vodoopskrbe i odvodnje te projektiranje, nadogradnju i rekonstrukciju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, čija je ukupna vrijednost više od 171 milijun kuna (bez PDV-a). Ovaj se projekt najvećim dijelom (72,45 posto) financira sredstvima Kohezijskog fonda Europske unije. B. Stračević Tesari
Najčitanije iz rubrike