Regija
ODOBRENA EUROPSKA SREDSTVA ZA DVA PROJEKTA

Za dječji vrtić i uređenje doma 12,6 milijuna kn
Objavljeno 23. svibnja, 2019.
MARIJANCI - Načelnik Općine Marijanci Darko Dorkić potpisao je dva ugovora o dodjeli 12,6 milijuna kuna nepovratnih europskih sredstava za projekt rekonstrukcije – prenamjene i dogradnje dječjeg vrtića u Marijancima i za projekt rekonstrukcije vatrogasnog doma i dogradnje društvenog doma u Črnkovcima. Projektu rekonstrukcije – prenamjene i dogradnje dječjeg vrtića u Marijancima odobreno je 5.223.782 kune, dok ukupna vrijednost projekta iznosi 6.675.532 kune. Za vatrogasni i društveni dom u Črnkovcima odobreno je 7.412.500 kuna, a projekt je ukupne vrijednosti 9.189.407 kuna. Općina Marijanci u projektu sudjeluje s 1.776.907 kuna.


Kao što je poznato, črnkovački projekt obuhvaća uređenje i opremanje prostorija za redoviti rad DVD-a te skladištenje opreme i vozila. U rekonsturirani vatrogasno-društveni dom, koji će biti brutopovršine 1185 četvornih metara, smjestit će se i postojeće udruge. U sklopu objekta bit će i natkrivena terasa. Projekt omogućuje dva radna mjesta – stručni suradnik za društvene djelatnosti i domar.


Rekonstrukcija – prenamjena i dogradnja dječjeg vrtića u Marijancima jedan je od demografskih prioriteta Općine Marijanci koja će realizacijom ovog projekta dobiti novi vrtić s jaslicama za cjelodnevni boravak 50 mališana u dvije vrtićke i jednoj jasličkoj skupini.


- Ovim projektom nekadašnje prostorije područne škole prenamijenit će se u vrtić u prizemlju, a u potkrovlju objekta će se urediti kulturni centar s polivalentnom dvoranom za razna kulturna i društvena događanja - kaže načelnik Općine Marijanci, Darko Dorkić. Dodaje da će se postojeći područni vrtić rekonstruirati i prenamijeniti za potrebe jaslica koje do sada nisu postojale na području Općine Marijanci.


- Ponosni smo na naše vrtiće u Marijancima i Črnkovcima, a koji djeluju u sklopu Dječjeg vrtića Pinokio Donji Miholjac. Budući da su poludnevnog tipa, nisu bili rješenje za zaposlene roditelje s punim radnim vremenom, a vrtić u Črnkovcima nije omogućavao boravak djece na otvorenom jer nije imao ograđeni dvorišni prostor. Stoga smo u središtu Marijanaca odlučili prenamjenom dva postojeća objekta, nekadašnje područne škole i sadašnjeg vrtića, napraviti novi, moderniji dječji vrtić za 21. stoljeće‘‘, objašnjava Dorkić.


Uz trenutačno dvije zaposlene odgojiteljice, ovim projektom, kaže načelnik Dorkić, planira se zaposliti dodatno još 2 odgojiteljice/odgojitelja ili 1 odgojiteljica i 1 medicinska sestra. Realizacijom projekta i uvođenjem cjelodnevnog boravka bit će zaposlena i jedna kuharica na puno radno vrijeme. S.Fridl
Možda ste propustili...

ZAVRŠEN PROJEKT VAŽAN ZA OSNOVCE, SPORTSKE UDRUGE I REKREATIVCE

Uskoro će učenici dviju osnovnih škola vježbati u moderno uređenoj dvorani

MEĐU TRISTO DAROVITIH OSNOVACA

SKIG-ovci na zatvaranju Novigradskog proljeća

Najčitanije iz rubrike