Regija
OD ODRŽAVANJA ZELENIH POVRŠINA DO POSTAVLJANJA POZORNICA

Poziv za javne radove - za 30 mjesta došlo 37 molbi
Objavljeno 23. svibnja, 2019.
VINKOVCI - Grad Vinkovci je početkom svibnja objavio Javni poziv za prijavu kandidata za Program zapošljavanja nezaposlenih osoba u javnim radovima na području grada u 2019., u kojima planira zaposliti 30 osoba na šest mjeseci uz mjesečnu plaću od 4368 kuna bruto. Pristiglo je 37 zamolbi. Ciljane skupine za koje je organizirana mjera javnog rada dugotrajno su nezaposlene osobe, osobe s invaliditetom, osobe u nepovoljnom položaju na tržištu rada i mlade osobe. Jedna od mjera aktivne politike zapošljavanja nezaposlenih i teško zapošljivih skupina radno aktivnih osoba je i organiziranje i uključivanje takvih osoba u programe javnih radova.


- Oni će biti pomoć prilikom uređivanja i održavanja spomenika kulture, arheoloških lokaliteta i nalazišta. Također, zbog potrebe za kratkotrajnim intenzivnim poslovima veznim uz manifestacije koje Grad organizira, osobe zaposlene na programu javnih radova od neprocjenjive su važnosti. Velik broj manifestacija, gotovo na tjednoj bazi, zahtijeva povećan broj djelatnika koji će raditi u pripremi te obaviti onaj dio posla koji slijedi nakon manifestacije. Tako da u povremene poslove ulaze: postavljanje pozornica, pomoć prilikom postavljanja scenografije na pozornicu, postavljanja gledališta, postavljanja razglasa, čišćenja prostora poslije održane manifestacije, lijepljenja plakata ili pomoć prilikom postavljanja klizališta - kaže Marko Jureta, v.d. pročelnika za gospodarstvo, i dodaje kako su, uz povremene poslove, tu i uobičajeni sezonski poslovi koji ulaze u djelokrug poslova javnih radova poput održavanja i uređenja javnih površina, bojenja drvenih dijelova ograda, uklanjanja ambrozije. Angažirani su i u radovima na obnovi parka na Trgu bana Šokčevića.
- Program javnog rada, na kojem se temelji ocjena za financiranje ili sufinanciranje, mora se odnositi na društveno koristan rad te ne smije biti komercijalnog karaktera niti uključivati redoviti rad poslodavca koji donosi program. Javnim radovima u protekle četiri godine bilo je obuhvaćeno 105 naših sugrađana koji su, sukladno cilju ove mjere, a to je uključivanje nezaposlenih osoba u programe aktivacije na poslovima društveno korisnog rada, dobili priliku zaposliti se na određeno vrijeme i ostvariti određeni dohodak - podsjeća Marko Jureta i dodaje kako je interes velik. M. Flego
Marko Jureta

v.d. pročelnika za gospodarstvo

Javnim radovima u protekle četiri godine obuhvaćeno je 105 naših sugrađana.

Ciljane skupine su dugotrajno nezaposleni, osobe s invaliditetom, azilanti, Romi, osobe iz etničkih manjina....
Možda ste propustili...

DVOSTRUKI “FESTIVAL DEMOKRACIJE”

Na isti dan izbori za EU i mjesne odbore

POST FESTUM PARLAMENTARNIH IZBORA

Orahovački HDZ prvi je put pobijedio nakon 2007.

Najčitanije iz rubrike